Στην παρουσίαση του βιβλίου οι «Άντρες του χθες και του σήμερα στο Συκούριο», σε κείμενα του Γιάννη Πράπα που επιμελήθηκε ο Σωτήρης Πράπας και παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό Σχολείο Συκουρίου παραβρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος.

Για το βιβλίο και το φωτογραφικό υλικό στην εκδήλωση μίλησαν ο καρδιοχειρουργός Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», Σωτήρης Πράπας, ο γιος του αείμνηστου συγγραφέα Νίκος Πράπας ο Βασίλης Πράπας και ο Δήμαρχος Τεμπών.

Σε δήλωση του ο κ.Κολλάτος αναφέρει:

Ο Γιάννης Πράπας ήταν ένας από τους κορυφαίους λαογράφους του τόπου μας, θεματοφύλακας της τοπικής λαϊκής παράδοσης, άτομο ανήσυχο και ερευνητικό, για χρόνια ασχολήθηκε με την έρευνα, καταγραφή και παρουσίαση λαογραφικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής του Συκουρίου.
Η πλούσια προσφορά του στον κοινωνικό, πολιτιστικό, πνευματικό τομέα του χωριού είναι πολύτιμη. Αγαπούσε ιδιαίτερα την πατρίδα του και συγκεντρώνοντας σπάνια αντικείμενα που διέσωσε από την πολυκαιρία και τη φθορά του χρόνου, ίδρυσε το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου.
Με το σπάνιο συγγραφικό του έργο κατάφερε να μην χαθούν οι μαρτυρίες της ζωής των κατοίκων και της ιστορίας του τόπου, ξοδεύοντας τρεις δεκαετίες στη διάσωση και περισυλλογή στοιχείων του πολιτισμού και της παράδοσης, εκδίδοντας 13 βιβλία, ενώ σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου στην παρουσίαση ενός ακόμη βιβλίου του με τίτλο οι «Άντρες του χθες και του σήμερα στο Συκούριο» που επιμελήθηκε ο αγαπητός μου φίλος Σωτήρης Πράπας.