Σε δήλωσή του για την παύση της λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου από το Υπουργείο Παιδείας ο κ. Νίκος Ράπτης αναφέρει τα εξής:

“Η απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας των ιστορικών Εκπαιδευτηρίων της Μαίρης Ν. Ράπτου από το Υπουργείο Παιδείας, έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων του περασμένου χειμώνα κατά του σχολείου μας. Δυστυχώς την σκυτάλη της επίθεσης κατά του εκπαιδευτικού μας έργου ανέλαβαν πλέον κυβερνητικοί παράγοντες: οι πλέον χλιαροί δια της σιωπής και της αδράνειάς τους, οι πιο ένθερμοι δια της ενεργητικής τους συμμετοχής σε αυτό το ανίερο έργο.

Οι αιτιάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι ατεκμηρίωτες και υπερβολικές. Δεν αντέχουν σε σωστό έλεγχο, που ουδέποτε έγινε και που τον ζητάμε μάταια από το Υπουργείο Παιδείας επί εβδομάδες.

Ενοχλεί φαίνεται πως μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους όλο και περισσότερες οικογένειες· οι συνεχείς και αυξανόμενες επιτυχίες των τελειόφοιτων μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις· πάνω απ’ όλα η στήριξή των γονέων των μαθητών μας, που οδήγησε στην γρήγορη αποπομπή των σφετεριστών του έργου της Μαίρης Ράπτου πριν λίγους μήνες.

Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και θα δικαιωθούμε και πάλι. Οι γονείς ας μην έχουν καμία ανησυχία για τη συνέχεια της μόρφωσης των παιδιών τους. Το έργο των εντολοδόχων της κυβέρνησης δεν θα ευοδωθεί. Έως την ώρα της δικαίωσης, που θα έρθει πολύ σύντομα, ας κλείσουμε τα αυτιά στις συκοφαντίες και στις ατεκμηρίωτες αιτιάσεις. Να μείνουμε σταθεροί στην υπεράσπιση της σωστής αγωγής των παιδιών μας και των αξιών που τους μεταλαμπαδεύουν τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου.

Νίκος Ράπτης”.