Χθες Παρασκευή 13 Αυγούστου τελείωσαν οι Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Την εβδομάδα που διανύσαμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στους Εσπερινούς και στις Ακολουθίες της Μικρής και Μεγάλης Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στις Κοινότητες Ραψάνης, Σπηλιάς και Αιγάνης του Δήμου Τεμπών.

Στα κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, στο ηθικό μεγαλείο της Παναγίας, το οποίο απετέλεσε την αιτία της δόξης της και το αντιπαρέβαλε με την ηθική κατάπτωση της σύγχρονης κοινωνίας που αποτελεί την αφορμή των προβλημάτων μας. Οι Άγιοι μας, οι οποίοι πρέπει να είναι τα πρότυπά μας σε αυτή τη ζωή και τόνισε ότι είναι ευλογημένοι όσοι ακούν τον νόμο του Θεού και τον εφαρμόζουν στη ζωή τους.

Στις παρακλήσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Βλάχος και κ. Χρήστος Κρικώνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Νικολάου, Πρόεδροι και μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και πολλοί κάτοικοι των Κοινοτήτων και προσκυνητές από τις γύρω περιοχές.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μανώλης αναφέρει:

«Η εορτή του Δεκαπενταύγουστου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας.

Η Παναγία αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα ταπεινότητας και ανιδιοτέλειας και είναι εκείνη στην οποία στρεφόμαστε καθημερινά στις δύσκολες στιγμές μας για να πάρουμε θάρρος, δύναμη και παρηγοριά.

Ας μας εμφυσήσει το μήνυμα της συγχωρητικότητας και της συγκατάβασης που θα μας οδηγήσει σε ευημερία και πρόοδο. Ας αντλήσουμε και φέτος αστείρευτη δύναμη από τη Χάρη Της και ας εορτάσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μας με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο. Ενωμένοι για το κοινό καλό, ας επιδείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μου χρόνια πολλά για τη μεγάλη αυτή μέρα, ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.

Καλή Παναγιά σε όλους!»