Με την ομιλία του κ. Δημήτρη Κουρέτα έπεσε η αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων για την 20η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου το απόγευμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 20ης γιορτής Αμυγδάλου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα για το αμύγδαλο.

Ο καταξιωμένος επιστήμονας ανέπτυξε το θέμα: «Η προστιθέμενη αξία του αμύγδαλου Συκουρίου και οι ισχυρισμοί υγείας του».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Αικατερίνη Δρογκούλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών περιοχής Συκουρίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε, τον κ. Κουρέτα, για την αποδοχή της πρόσκλησης, καθώς και τους παραγωγούς και όχι μόνο για τη συμμετοχή τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην γιορτή αμυγδάλου που έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο και την προσπάθεια που γίνεται για την προβολή των αγροτικών προϊόντων του Δήμου Τεμπών, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι δίπλα στον παραγωγό αμυγδάλου, σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε πρόβλημα, γιατί η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και την αγροτική παραγωγή. Τελειώνοντας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το Σύλλογο Γυναικών περιοχής Συκουρίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το ΔΟΠΑΠΕΠ Δήμου Τεμπών, την Κοινότητα Συκουρίου τους συλλογικούς φορείς και όλους τους παραγωγούς που στηρίζουν την όλη προσπάθεια, προβολής και ανάδειξης του αμυγδάλου.

Την εσπερίδα παρακολούθησε ο Ιερέας π. Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι κα Όλγα Μπακαγιάννη και η κα Τίνα Μαργαρίτη, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθος παραγωγών αμυγδάλου και κατοίκων.