Κλιμάκιο  του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψηφίους βουλευτές Λαμπρούλη Γιώργο, Θεοδώρου Κική και Ευαγγελία Λίτσα περιόδευσε,  το πρωί της Τρίτης 13/1, σε ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ και Ιατρική Σχολή.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Λαμπρούλης , υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: “ Θέτω το ερώτημα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, στα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκόνια, δεν λέει το εξής απλό: “Ως κόμμα της Αριστεράς, είμαστε με το λαό ενάντια στην πλουτοκρατία. Ως κυβέρνηση της Αριστεράς, όλα τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι υπέρ των εργαζόμενων, κατά της μεγάλης κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων. Από μας, οι μόνοι που έχουν να φοβηθούν είναι οι κλέφτες του δημόσιου πλούτου και οι εκμεταλλευτές των εργατικού μόχθου.”

Οχι ότι αυτά τα γενικόλογα θα έφταναν για να πειστεί κάποιος πως, πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει φιλολαϊκά και αντιμονοπωλιακά, αλλά θα ήταν, έστω, μια ένδειξη διαφοροποίησης από τη ΝΔ, μια “λεκτική δέσμευση”, βρε αδελφέ.

Ομως, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτά τα γενικόλογα φιλολαϊκά δεν ξεστομίζει κι, αντιθέτως, σπεύδει να προβάλλει δηλώσεις αποδοχής του και υποσχέσεις αγαστής συνεργασίας μαζί του από ντόπιους και διεθνείς εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Γιατί; Μήπως δεν τα λέει για να “κοιμίσει” τώρα την πλουτοκρατία και να “της την φέρει” μετά; Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δε δεσμεύεται σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, προεκλογικά, γιατί θέλει να έχει εντελώς λυμένα τα χέρια του να κινηθεί σε αντιλαϊκή πορεία, μετεκλογικά. Είναι αποφασισμένος να κυβερνήσει ως διαχειριστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα στα πλαίσια που καθορίζει η ΕΕ και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί κι αυτό ακριβώς θα κάνει. Ολα τα άλλα που λέγονται κι ακούγονται αυτές τις μέρες, είναι για φτηνή, “αριστερή” κατανάλωση...”