Μία, μια οι ιστορικές γωνίες στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας… αποκαθίστανται βρίσκοντας καινούριους ενοικιαστές. Έτσι μετά το κατάστημα που άνοιξε τα Χριστούγεννα στη συμβολή των οδών Κούμα και Μ. Αλεξάνδρου, άλλη μία γωνία ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά της.

Τις τελευταίες ημέρες πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο ακίνητο που πριν λίγα χρόνια στέγαζε τον παλιό κινηματογράφο «Παλλάς» και τελευταία το γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Electroptica», που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Παναγούλη και Κούμα.

Το συγκεκριμένο κτίριο που χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ανακαινίστηκε πλήρως και θα φιλοξενήσει την τοπική αλυσίδα εμπορίας αθλητικών ειδών «Cougar».

Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1936 και είναι έργο του ιταλικής καταγωγής αρχιτέκτονα Κολονέλου. Είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα δείγματα αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου της πόλης, με στοιχεία art deco. Ένα κτίριο με ιδιάζουσα διάρθρωση, ρυθμολογία και μορφολογία, αφού κτίστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως κινηματοθέατρο. Η αλήθεια είναι ότι ρήμαζε τα τελευταία χρόνια…