Με εξώφυλλο το Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη και αφιέρωμα 50 σελίδων στο ποιητικό έργο του κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ρουμανία το μηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό «Albanezul (Shqiptari)». Το περιοδικό εκδίδεται στο Βουκουρέστι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλβανών της Ρουμανίας και κυκλοφορεί στη Ρουμανία και στην Αλβανία.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει το βιογραφικό του ποιητή στα ρουμανικά και στα αλβανικά, ποιήματά του μεταφρασμένα στα ρουμανικά, στα αλβανικά και στα γαλλικά, κριτικές για το έργο του ποιητή που δημοσιεύθηκαν σε ρουμανικά κι αλβανικά περιοδικά και φωτογραφικό υλικό από συμμετοχές του Λαρισαίου ποιητή σε διεθνή φεστιβάλ ποίησης.

Ο ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων-Τεχνών Θεσσαλίας, Ειδικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, μέλος της  Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, έχει εκδώσει 7 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 20 γλώσσες του κόσμου. Το 2011 διοργανώθηκαν υπό την προεδρία του στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης.