Δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, μία από τις καλύτερες ομάδες της Super League, στο κύπελλο η ΑΕΛ, χάνοντας τελικά με 0-3 στο AEL FC ARENA το απόγευμα του Σαββάτου. Οι "βυσσινί" είχαν καλή απόδοση, ωστόσο, ο Αστέρας που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, με λίγες αλλά ουσιαστικές φάσεις σκόραρε τρία γκολ και είναι με... ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο αγώνας

Πολλές αλλαγές και από τους δύο προπονητές, με τον Καβουσάκη να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΛ μετά από καιρό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ενδεκάδα του Αστέρα ήταν τελείως διαφορετική από εκείνη στο ματς του Σαββάτου κόντρα στον Πανθρακικό για το πρωτάθλημα στο οποίο κέρδισε με 4-0.

Η ΑΕΛ είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα ζήτησε πέναλτι στην πτώση του Μπόγιοβιτς στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει συνέχεια στο ματς. Από εκείνο το σημείο ο Αστέρας ανέβασε ρυθμούς έχοντας συντριπτικά την κατοχή (έφτασε το 74%) και έτσι το γκολ ήρθε ως φυσικό επακόλουθο στο 18'. Ο Γιαννούλης σούταρε μέσα στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Καβουσάκη και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, αλλάζοντας το σκορ σε 0-1.

 

Μετά το γκολ οι παίκτες της ΑΕΛ έδειξαν να "αφυπνίζονται" κάνοντας αρκετές ευκαιρίες μέχρι το 45'. Στο μεταξύ ο Αστέρας προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή του Ντουντού, τον οποίο αντικατέστησε ο Χαμντανί.

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το β' μέρος για τους "βυσσινί", οι οποίοι είχαν την κατοχή και απειλούσαν την περιοχή του Αστέρα. Στο 57' μάλιστα πέρασε στο γήπεδο ο Ματθαίος Μαρουκάκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους στην εξέδρα του ARENA και λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ένα λεπτό μετά, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε. 

Μετά το γκολ πέρασε στο γήπεδο ο Κουτσιανικούλης σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετική η ΑΕΛ.

Παρά την πίεση των "βυσσινί" όμως ο Αστέρας ήταν αυτός που σκόραρε και πάλι. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έδωσε με τη μία στον Φούντα, ο οποίος με διπλή προσπάθεια και κόντρα στη ροή του αγώνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2 και "παγώνοντας" το ARENA.

To γκολ "βραχυκύκλωσε" τους παίκτες της ΑΕΛ που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την πίεση, με την αλλαγή του Ναγιάρ να μη βοηθά επιθετικά, ωστόσο, ο Αστέρας έπαιξε καλή άμυνα και δεν έδωσε περιθώρια να δεχθεί γκολ. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΛ, ήρθε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Παπαδόπουλος έδωσε στον Μουκάμ, αυτός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-3 για τον Αστέρα, με τον διαιτητή να σφυρίζει αμέσως μετά.

ΑΕΛ: Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Πάτο, Μπουντόπουλος, Μπόγιοβιτς. 

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού, Κουρμπέλης, Δημούτσος, Τσοκάνης, Μούκαμ, Παπαδόπουλος.