Περιπέτεια με αίσιο, ευτυχώς, τέλος είχε η ιδέα μιας οικογένειας Λαρισαίων να κάνουν βόλτα ακολουθώντας το δρόμο από τη Σπηλιά έως την Καρίτσα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν επίσης η έγκυος σύζυγός του και το ανήλικο αγοράκι τους, μερικά χιλιόμετρα μετά τη Σπηλιά διαπίστωσε ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν θα του επιτρέψουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στη Σπηλιά.

Τα καιρικά φαινόμενα ωστόσο επιδεινώθηκαν, η ομίχλη αλλά κυρίως ο παγετός δεν επέτρεπαν την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες που δεν έφερε μαζί του ο οδηγός. Ετσι ο 40χρονος Λαρισαίος λίγο πριν τις 6 σήμερα το απόγευμα κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό άμεσης ανάγκης αφού η περιοχή δεν διαθέτει επίσης δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ετσι ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και άνδρες του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού, με επικεφαλής τον αναπληρωτή διοικητή της ΠΥ Λάρισας Γιάνν. Ράπτη κατάφεραν μετά από 3,30 ώρες, αφού εντόπισαν την εγκλωβισμένη οικογένεια να τη μεταφέρουν με ασφάλεια στη Σπηλιά.