«Συνεχής Μετανάστευση» ονομάστηκε το βίντεο μικρού μήκους από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, με το οποίο συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό:«Πρέσβης για μια Ημέρα», για το έτος 2021-2022.

Ο Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) της Ελλάδας και την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να σκεφτούν κριτικά και να ενεργήσουν ως υπεύθυνοι, ενεργοί πολίτες μιας παγκόσμιας κοινότητας. Στο βίντεο 2 λεπτών συμμετείχαν οι μαθητές Σωτηρία Καραγιάννη και Νικόλας Φετάου και δημιουργήθηκε σε σκηνοθεσία & κείμενα του καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη.

Από την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, αναφέρεται σε σχετική επιστολή:

«Αγαπητοί, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό μας "Πρεσβευτής για μια ημέρα". Η υποβολή σας έφτασε στη σύντομη λίστα των φιναλίστ, αλλά το βίντεο "Συνεχής μετανάστευση" του ΕΠΑΛ Τυρνάβου δεν ήταν η νικητήρια συμμετοχή. Θα θέλαμε ωστόσο να σας συγχαρούμε για τις υποδειγματικές προσπάθειές σας.

Πραγματικά μας εντυπωσίασε η σχολαστική έρευνα που διεξήχθη για τις σχέσεις Καναδά και Ελλάδας. Το βίντεο από το σχολείο σας ήταν καλά σχεδιασμένο και εκτελέστηκε επιδέξια, ενώ οι πληροφορίες που συγκεντρώσατε παρουσιάστηκαν όμορφα. Καλωσορίσαμε τη συγκλονιστική μουσική υπόκρουση και τη σταθερή, δίγλωσση αφήγηση, που διεξήχθη στην ταινία σας.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώσατε παρουσιάστηκαν ωραία κι εκτιμήσαμε την εστίαση που δώσατε στο ζήτημα της μετανάστευσης. Απολαύσαμε ιδιαίτερα το βίντεο στο τέλος, μαζί με το σκηνοθέτη και τη διευθύντρια του σχολείου, που ήταν μια εξαιρετική πινελιά!

Ελπίζουμε ότι απολαύσατε τη συμμετοχή σας σε αυτήν την πρόκληση και ότι έχετε αποκτήσει νέες ιδέες από την εμπειρία. Ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα και οι δεξιότητες που δείξατε αποτελούν αναμφίβολα πραγματικό πλεονέκτημα για το σχολείο σας. Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε και να προσεγγίζετε τα αστέρια.

Ως αναγνώριση των προσπαθειών σας, θα σας αποστείλουμε από ένα μικρό βραβείο στον καθένα, που γιορτάζει την 80η επέτειο των σχέσεων Ελλάδας - Καναδά, μαζί με τα Πιστοποιητικά Συμμετοχής σας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές σας προσπάθειες.»