Στην ημερίδα που πραγματοποίησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με θέμα «Προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και η επίδρασή του στην Κεντρική Ελλάδα», το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλμυρού, παρυρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου.

Στην ημερίδα  μίλησαν μεταξύ άλλων οι Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ και πρόεδρος Logistics, Θεόδωρος Κροκίκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SKY EXPRESS, Θέκλα Καμμένου, πρόεδρος του τουριστικού τμήματος και της ΔΕ Επιμελητηρίου Μαγνησίας και ο αερολιμενικός Αθανάσιος Κασιώρας.

Μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το αεροδρόμιο της Αγχιάλου που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία όσοι αιρετοί παρευρεθήκαμε στην ημερίδα, συζητήσαμε και το θέμα της ενεργειακής κρίσης, αφού έντονος είναι ο προβληματισμός όλων για τον χειμώνα που έρχεται.

Ιδιαιτέρως σημαντική η συζήτηση με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για τις κοινότητες που επλήγησαν από το σεισμό, καθώς αποφασίστηκε η ένταξη ακόμη τεσσάρων κοινοτήτων στη Δράση “Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Μετά το Δαμάσι και το Μεσοχώρι, όπως είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί δια ζώσης ο κ. Ευαγγέλου από τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, στη δράση εντάχθηκαν το Αμούρι, το Πραιτώρι, η Μαγούλα και το Βλαχογιάννι.

Ένα δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών αυτών των περιοχών που βρήκε λύση και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δια αλληλογραφίας δεν λύνονται τα προβλήματα ενός τόπου, αλλά με την ανάλογη πίεση και επιμονή