Συναρπαστικός και απόλυτα επιτυχημένος ο 15ος «Φιλοκτήτης» πέρασε στην ιστορία, χθες, Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022.

Ο Αίολος, ο οποίος σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία κρατούσε τους ανέμους μέσα στον ασκό του, φαίνεται να ζήλεψε την δόξα των μαραθώνιων κολυμβητών εξαπολύοντας τους λίγο πριν από την προγραμματισμένη εκκίνηση του αγώνα. Ευτυχώς βέβαια στην σύγχρονη εποχή, οι διοργανωτές ανέμεναν την εμφάνιση του βορειο-ανατολικού ανέμου έντασης 5-6 μποφόρ.

Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές προσάρμοσαν την αρχική απόσταση των 6 χιλιομέτρων σε 2,0 χιλιόμετρα αλλάζοντας και την κατεύθυνση της με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών. Ο μικρότερος αγώνας με την διαδρομή των 2 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε και αυτός τροποποιημένος ως προς την κατεύθυνση του, απέσπασε πολύ θετικά σχόλια και φαίνεται να καθιερώνεται καθώς απευθύνεται σε ένα μεγαλύτερο κοινό ερασιτεχνών κολυμβητών.

Από νωρίς το πρωί πάντως δεκάδες επισκέπτες και συνοδοί των αθλητών βρέθηκαν στο «Las Ramblas – Spitaki» στην παραλία της Βελίκας για να χαρίσουν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα σε όλους τους κολυμβητές που πήραν μέρος στον αγώνα.

Ο «Φιλοκτήτης», ο οποίος από το 2006 αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό θεσμό και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός – στο είδος του – αγώνας ανοικτής θάλασσας που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, τις πόλεις της Θεσσαλίας, την Αθήνα, την Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 13 έως 67 ετών!

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν, ο Δήμος Αγιάς και το «Las Ramblas – Spitaki» ενώ η άδεια διεξαγωγής του αγώνα εκδόθηκε έπειτα από την πρόσφατη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο αγώνας υποστηρίχθηκε υγειονομικά από τους Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Αγιάς που συνέδραμαν στην ασφάλεια των κολυμβητών μέσα και έξω από την θάλασσα.