Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση δικτύωσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φορέων Κοινωνικής Υποστήριξης της Κορίνθου για τις Πόλεις που Μαθαίνουν πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.
Στην ημερίδα συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κος Δημήτρης Δεληγιάννης έπειτα από πρόσκληση, στην οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να παρουσιάσει αντίστοιχες δράσεις της Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει και του Πανεπιστημίου των Πολιτών, για μια πόλη βιώσιμη και ανθεκτική, που μαθαίνει και αλλάζει.

 

Η συμμετοχή του κου Δεληγιάννη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας και των δράσεων που αναπτύσσει η “Κόρινθος Πόλη που Μαθαίνει" με στόχο την ενθάρρυνση του διαλόγου και των συνεργειών μεταξύ σημαντικών εμπλεκόμενων συναφών φορέων της Κορίνθου, καθώς και με τους ενδιαφερόμενους πολίτες, όπως γονείς, μαθητες και εκπαιδευτικούς.
Στην ημερίδα συντονιστής ήταν ο κ. Μπαγάκης ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ συμμετείχαν 8 σημαντικοί φορείς κοινωνικής υποστήριξης της Κορίνθου (το κέντρο πρόληψης Δίολκος, 2 ειδικά σχολεία, το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Χαμόγελο του Παιδιού, το τμήμα Ψυχικής Υγείας Νοσοκομείου Κορίνθου, το τμήμα κοινωνικής προστασίας του Δήμου).