Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Ν. Ευαγγέλου απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με την καταγγελία μας στον ΟΑΕΔ για την απόρριψη αίτησης πρόσληψης ΑμεΑ στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Οικονόμειος ΚΟΙΝΣΕΠ», έχουμε ήδη λάβει την ενημέρωση από την Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ στην Αθήνα ότι η απόφαση της Προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Ελασσόνας θα ανακληθεί ως παράνομη και η αίτηση της επιχείρησης θα εγκριθεί. Εν αναμονή λοιπόν της ανάκλησης της παράνομης απόφασης θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση της Κεντρικής Διοίκησης στην εξέταση της καταγγελίας μου, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία έναντι της επιχείρησης Οικονόμειος ΚοινΣΕπ και πολύ περισσότερο έναντι των ανέργων ΑμεΑ που θα απασχοληθούν με το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας.
Είναι πραγματικά λυπηρό ωστόσο, να εμφανίζονται κάποιοι ως υπερασπιστές δημοσίων υπαλλήλων, λες και δεν έχουν προϊσταμένους και διοικητές να τους υπερασπιστούν. Εν προκειμένω, η Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ ζήτησε συγγνώμη για την παράνομη αυτή απόφαση, ενώ ο κ. Νίκος Ευαγγέλου, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα και καμία επίσημη σχέση με την υπηρεσία του ΟΑΕΔ, ζητά εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Ελασσόνας σχετικά με την καταγγελία…
Αλίμονο αν έπρεπε να ζητήσω την άδεια του κ. Ευαγγέλου, προκειμένου να υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μου ή των τοπικών επιχειρήσεων. Αυτό έχω κάνει και αυτό θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία, πόσο μάλλον που η επιχείρηση αυτή συνεργάζεται με το Δήμο και οι άνεργοι ΑμεΑ θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες προς τον Δήμο Ελασσόνας.
Αυτό που είναι πρωτοφανές πάντως είναι ότι ο κ. Ευαγγέλου υπερασπίζεται μία παράνομη απόφαση της προϊσταμένης μιας δημόσιας υπηρεσίας έναντι μιας ζημιωθείσας επιχείρησης του τόπου μας. Ανήκουστο! Από πού αντλεί αυτή την αρμοδιότητα ή υποχρέωση ο κ. Ευαγγέλου; Ανέλαβε χρέη υπεράσπισης της προϊσταμένης σε σχέση με τη δουλειά της και την επάρκειά της; Φαίνεται ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Ευαγγέλου είναι να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για δημοσιότητα και να ασκεί στείρα αντιπολίτευση σε όλα.
Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον θεσμικό του ρόλο ως αντιπολίτευση για τα θέματα του Δήμου, για τα οποία άλλωστε λαμβάνει πάντα αναλυτική και πλήρη ενημέρωση και μάλιστα γραπτώς.
Ειδικά για το θέμα της ΚΟΙΝΣΕΠ με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος μας, είναι γνωστό στον κ. Ευαγγέλου και σε όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι η επιχείρηση έχει παράσχει μία σειρά υπηρεσιών προς το Δήμο, λόγω του ευέλικτου χαρακτήρα που της απονέμει ο νόμος. Με νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη παραχωρηθεί γραφεία και εξοπλισμός του Δήμου στην ΚοινΣΕπ, έχουν ήδη απασχοληθεί περισσότερα από 40 άτομα στο Δήμο μέσω της επιχείρησης, έχουν ανατεθεί υπηρεσίες που συνδέονται με την ανακύκλωση, το πράσινο, τη διοικητική υποστήριξη υπηρεσιών του δήμου και άλλες πολλές, που δεν θα μπορούσαν να παρασχεθούν παρά μόνο από μία επιχείρηση. Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Ευαγγέλου, έχουν δημοσιευθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» του Δήμου μας, όπως και όλες οι συμβάσεις και το περιεχόμενό τους στο κεντρικό σύστημα δημοσίων συμβάσεων ΚΗΜΔΗΣ. Επιπλέον έχουμε ήδη αποστείλει στον κ. Ευαγγέλου αντίγραφα των συμβάσεων, όλα τα πρωτόκολλα παραλαβής εργασιών και όλα τα στοιχεία που έχει ζητήσει σε κάθε περίπτωση. Η διαφορά μας με τον κ. Ευαγγέλου είναι ότι εκείνος ως δήμαρχος επέλεγε να κάνει αναθέσεις σε μεγαλοεργολάβους και μέσω αυτών να πληρώνει τους εργαζόμενους και το εργολαβικό υπερκέρδος. Εμείς επιλέξαμε την πιο οικονομική για το δήμο και κοινωνικά πιο δίκαιη λύση: Οι εργαζόμενοι μέσω της ΚοινΣΕπ να αμείβονται για τις υπηρεσίες τους και να μην καταβάλλει ο Δήμος κανένα επιπλέον εργολαβικό όφελος. Με τον τρόπο αυτό μειώσαμε το κόστος των υπηρεσιών και εξασφαλίσαμε ότι οι εργαζόμενοι είναι όλοι νόμιμα ασφαλισμένοι και αμειβόμενοι.
Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας κ. Στέφανο Πάικο για την επιστολή του στον ΟΑΕΔ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΑμεΑ για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή τους στην υπόθεση της αίτησης πρόσληψης ΑμεΑ στην Ελασσόνα.