Στις θρησκευτικές λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας ,σε πανηγυρίζοντες Ι.Ν. του νομού Λάρισας, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, το πρωί, η Βουλευτής παραβρέθηκε, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής στο Αγιονέρι του Δήμου Ελασσόνας και το απόγευμα στον Μεθεόρτιο Αναστάσιμο Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργού Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμου

Μετά την ολοκλήρωση και της μεγαλοπρεπούς λιτάνευσης της Εφεστίου Ιεράς εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της συνοικίας των Αμπελοκήπων,  η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής: 

« Με λαμπρότητα  και κατάνυξη, τιμήσαμε σήμερα στους φερώνυμους ναούς του ν.Λάρισας, τη μεγάλη  θεομητορική γιορτή της Εκκλησίας μας, τη Ζωοδόχο Πηγή η οποία είναι αφιερωμένη στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας  Θεοτόκου . Στην πρωινή Πανηγυρική Θεία λειτουργία, στο όμορφο και γραφικό χωριό του Αγιονερίου , στον Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής, ¨ της αναβλύζουσας Θείον ύδωρ αθάνατον ¨, και το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Λάρισα.  

Μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού από κάθε θρησκευτική και κοινωνική εκδήλωση, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, βρισκόμαστε ξανά εδώ,  με πλήθος κληρικών και πιστών, για να τιμήσουμε και αυτήν τη σπουδαία ημέρα. Η ευλαβική προσέλευση του κόσμου, καταδεικνύει την εσωτερική μας ανάγκη να έρθουμε σε επικοινωνία με το Θεό  και την Πίστη μας.

Είναι σημαντικό, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε , με τις αντιξοότητες που μας κατακλύζουν, την υγειονομική κρίση να βρίσκεται ακόμη και τώρα παρούσα, την οικονομική κρίση να εξαθλιώνει πολίτες και επιχειρήσεις και τον πόλεμο να συνεχίζεται στην γειτονιά  μας, να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στις ρίζες  και στις παραδόσεις , καθοδηγούμενοι πάντα υπό την σκέπη της Εκκλησίας και των Αγίων της.

Η Παναγία μας , η μητέρα όλων μας, με τα πολλά θαύματά της και την σχέση της με το γεγονός της Αναστάσεως του Υιού και Θεού της, αποδεικνύει στην πράξη το νόημα της Χριστιανικής Αγάπης

Εύχομαι σε όλον τον κόσμο να έχουν την ευλογία της Παναγίας στη ζωή τους , Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες,  πάντοτε εμφορούμενοι από τις αξίες και τα διδάγματα της Εκκλησίας μας, για να ξαναβρούμε αξιοπρέπεια και  ήθος στην ζωή μας».