Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στην Γλαύκη  το απόγευμα της Κυριακής, καθώς και στη σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία στον ΙΝ Αγίου Αθανασίου Χάλκης του δήμου Κιλελέρ, παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στα χωριά του Δήμου μου, νιώθω συγκίνηση και με κατακλύζουν οι μνήμες των νεανικών χρόνων μου, οι γιορτές μας και οι επέτειοι, που πάντα μοιραζόμουν με αγαπημένους ανθρώπους, σε ανέμελους καιρούς.  

Χθες και σήμερα, γιορτάζουμε με  λαμπρότητα  και κατάνυξη,  στα χωριά μας Γλαύκη και Χάλκη, τον Άγιο Αθανάσιο, αναγνωρίζοντας τις αρετές Του, αλλά και προτάσσοντας το ήθος Του και την αφοσίωσή Του στις αρχές και αξίες, που οφείλουν να οδηγούν μια γεμάτη πνευματικότητα ζωή. 

Μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού από κάθε θρησκευτική και κοινωνική εκδήλωση, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, είμαστε ξανά όλοι μαζί, όπως αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση του κόσμου , που καταδεικνύει την εσωτερική μας ανάγκη να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω και κυρίως να έρθουμε σε επικοινωνία με  τις ρίζες  και τις παραδόσεις μας, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι η Πίστη μας και η έκφρασή της, μέσα από τη θρησκευτική λατρεία.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, με απανωτές κρίσεις, αλλά και ένα πόλεμο στη γειτονιά μας, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, επαναφορά στο προσκήνιο του αξιακού μας κώδικα, που δεν μπορεί παρά να έχει στο επίκεντρό του τον Άνθρωπο και κυρίως τον αδύναμο, που βάλλεται περισσότερο από ποτέ.   

Ο χώρος της Ορθοδοξίας, σταθερός κήρυκας της Αγάπης, προσφέρει καταφύγιο, αλλά και το πλαίσιο αρχών που μπορεί κανείς να βρει την Ανθρωπιά,  μέσα από τα  διδάγματα των βίων των Αγίων μας, οι οποίοι ζώντας με δικαιοσύνη και  ήθος, κατάφεραν τη Θέωση, που αποτελεί τον πραγματικό σκοπό του καθένα μας, αλλά και την Ελπίδα για τη συνέχειά μας… ».