Με επιτυχία υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας & Άθλησης σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΑΙ «STE(A)M LAB Τεχνητή Νοημοσύνη- Εκπαιδευτική Ρομποτική».

Το εργαστήριο παρακολούθησαν πάνω 150 εκπαιδευτικοί, μαθητές και νέοι 17 έως 30 ετών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα εργαλεία και τεχνολογίες της ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης και της εικονικής πραγματικότητας καθώς και τρόπους εφαρμογής τους σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η δράση κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών και σπουδαστών όσο και των εκπαιδευτικών που είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν ένα hands-on workshop καθώς και να αποκτήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο σε νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα ήταν δωρεάν και ολοκληρώθηκε σε 4 δια ζώσης εργαστήρια από 01 Ιουλίου 2024 έως 04 Ιουλίου 2024, στο Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το εργαστήριο «STE(A)M LAB Τεχνητή Νοημοσύνη-Εκπαιδευτική Ρομποτική» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της διά βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».