Περισσότερα από 1.500 άτομα, αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους, πρόκειται να φιλοξενηθούν στη Λάρισα από αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, για το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ε1 που συνδιοργανώνουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι «Ο.Α. Φοίβος», «Α.Σ Αντισφαίριση και Ζωή» και «Ο.Α. Νίκαιας» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ. Σε συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία των αγώνων, τόσο για την ανάπτυξη του αθλήματος όσο και για τη συμβολή στην τοπική οικονομία και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το μεγαλύτερο πανελλαδικό τουρνουά τένις επιπέδου 1 ξεκινά αύριο Παρασκευή στη Λάρισα. 400 αθλητές αναμένεται να λάβουν μέρος στο τουρνουά μαζί με πάνω από 1.000 συνοδούς.  Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, τους Συλλόγους, τους Δήμους Λαρισαίων και Κιλελέρ για τη συνεργασία που οδηγεί στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων. Στο τουρνουά συμμετέχουν και 18 Λαρισαίες και Λαρισαίοι αθλητές. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Βαγγέλης Μόρας, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.ΚΕ.Λ.): «Η συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Κιλελέρ και των Συλλόγων της Λάρισας φέρνει ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά στην πόλη μας. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τα νέα παιδιά, τους νέους πρωταθλητές στο τένις. Καθώς πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ υπάρχουν και άλλα αθλήματα όπως το τένις που κάνουν τη χώρα μας γνωστή παγκοσμίως. Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε τέτοιους μεγάλους αγώνες στην πόλη μας»

Αχιλλέας Χατζούλης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ: «Καλωσορίζω το πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις επιπέδου 1 που ξεκινά αύριο στο νομό μας και φιλοξενείται στο Δήμο Λαρισαίων  και το Δήμο Κιλελέρ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Είμαστε δίπλα στους συλλόγους στην πράξη ως Δήμος όλα αυτά τα χρόνια. Με όραμα, συνεργασία και συνεννόηση έρχονται αποτελέσματα».

Δημήτριος Καφφές, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης: «Είμαστε εδώ στο ετήσιο ραντεβού της Λάρισας με το ελληνικό τένις. Από αύριο Παρασκευή και μέχρι την προσεχή Τρίτη η καρδιά του ελληνικού τένις χτυπά στη Λάρισα. Η Ομοσπονδία εμπιστεύεται στην περιοχή τη διοργάνωση ενός μεγάλου τουρνουά που είναι από τα πέντε καλύτερα τουρνουά που διοργανώνονται στη χώρα μας σε επίπεδο τζούνιορ. Ήρθε η ώρα η Λάρισα να διοργανώσει διεθνές τουρνουά τένις. Γιατί διαθέτει την τεχνογνωσία, έχει τους ανθρώπους, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων».

Φοίβος - Ιωάννης Μιχαλόπουλος, Εκπρόσωπος Συλλόγου «Α.Ο. Φοίβος»: «Ευχαριστώ την ΕΦΟΑ για την ανάθεση της μεγάλης διοργάνωσης στα τρία σωματεία της Λάρισας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμο Κιλελέρ που είναι αρωγοί της διοργάνωσης και μας βοηθούν κάθε χρόνο. Ευχαριστώ όλα τα σωματεία που συνδιοργανώνουμε μαζί αυτούς τους αγώνες. Καλούμε τους Λαρισαίους να έρθουν να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου τένις».

Κωνσταντίνος Σπανός, Πρόεδρος «Α.Σ. Αντισφαίριση και Ζωή»: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μας ανατίθενται δυο κατηγορίες αυτού του σπουδαίου τουρνουά και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε στο υψηλό επίπεδο των αγώνων. Είμαστε τυχεροί που η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Κιλελέρ που έχουν βάλει πολύ καλές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια για την επιτυχία υψηλού επιπέδου αγώνων. Παράλληλα η συνεργασία που έχουν οι σύλλογοι Αντισφαίρισης   στη Λάρισα οδηγεί σε αποτελέσματα επιτυχίας».

Δημήτρης Μίζιος, Ομοσπονδιακός Προπονητής Αντισφαίρισης: «Η Λάρισα πρωτοστατεί στα αθλήματα της ρακέτας. Από όλους ειπώθηκαν οι λέξεις αρμονία και συνεργασία. Αυτό δεν το λέμε απλά, είναι η πραγματικότητα. Η Λάρισα, ο κόσμος, οι φορείς αγαπούν το τένις. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση. Η Λάρισα έχει βγάλει και βγάζει εξαίρετους αθλητές και έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που γνωρίζει καλά το άθλημα. Προσδοκούμε επιτυχίες από τους Λαρισαίους αθλητές που συμμετέχουν και καλούμε τον κόσμο να έρθει και να απολαύσει το ελληνικό τένις».

Για να δείτε το πρόγραμμα των αγώνων μπείτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://e-efoa.gr/admin/tournamentsview/list