Στη δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, Πάνος Σάπκας, για τη Συραγώ Τσιάρα ως διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης αναφέρει τα εξής: 

"Πιστεύω πως δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από την Λαρισαία ιστορικό Τέχνης, επιμελήτρια,  διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Momus) Θεσσαλονίκης, Συραγώ Τσιάρα, τη Συραγώ μας, για τη θέση της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, κατόπιν απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη μετά τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Δεν είναι μόνο το βαρύ βιογραφικό της, οι επιτυχίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό, ότι επανασχεδίασε την παρουσίαση της μόνιμης συλλογής νεοελληνικής τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Είναι η αγάπη της για την Τέχνη και τους καλλιτέχνες, η απαράμιλλη εργατικότητά της και η φυσική ευγένεια που τη διακρίνουν και την κάνουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτή, προσδοκούμε οι συνεργασίες μας να συνεχιστούν ακόμη περισσότερο, τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσει να υπηρετεί τον Πολιτισμό με την ίδια αφοσίωση, συνέπεια, αποτελεσματικότητα".