Με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα του για την έγκριση του έργου «Κατασκευή φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδερλί), δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων», ενδεικτικού προϋπολογισμού 185,5 εκ. ευρώ, ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την επαρχία Φαρσάλων. Η έγκριση του έργου του φράγματος της Σκοπιάς με ενδεικτικό προϋπολογισμό 185,5 εκ. ευρώ από τη διυπουργική επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, έρχεται να βάλει σε τροχιά υλοποίησης ίσως το σπουδαιότερο έργο που ζητούσε εδώ και δεκαετίες η περιοχή.

Ένα έργο που θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα, θα αλλάξει άρδην τη δυναμική της τοπικής οικονομίας και θα αποτελέσει παρακαταθήκη και εφαλτήριο ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες.

Είναι η μέρα που η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα, έγινε πράξη. Όπως ακριβώς μετατρέπονται σε πράξεις καθημερινά οι υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και οι ανάγκες της κοινωνίας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου, αναμένεται να γίνει εντός του καλοκαιριού. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για να φθάσουμε σήμερα σ’ αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα.

Είμαι και προσωπικά υπερήφανος γιατί είναι ένα έργο που ξεκίνησε από τον τότε δήμο Ναρθακίου και σήμερα μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης.»