Για την φιλοξενία μιας ακόμα μεγάλης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης ετοιμάζεται η πόλη της Λάρισας και ο Δήμος Λαρισαίων.

Ο λόγος για το Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων, (Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship), που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 21 εως τις 27 Αυγούστου.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, ενώ το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Λάρισας θα χρησιμοποιηθεί για τις προπονήσεις των ομάδων.

Στο πρωτάθλημα κορασίδων κάτω των 16, θα συμμετάσχουν οι εξής Εθνικές ομάδες: Ελλάδα, Αυστραλία, Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, και Νότιος Αφρική.

Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας του πόλο, ενώ σημαντικά είναι και τα οφέλη για την τοπική οικονομία, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων δημιούργησε video με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΛ Β. Μόρα να απευθύνουν κάλεσμα στους Λαρισαίους να παρακολουθήσουν τους αγώνες (ελεύθερη είσοδος), να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητριών και να αναδείξουν τα βαθιά αισθήματα φιλοξενίας της πόλης.

*Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Παίδων – Κορασίδων Κ16, πραγματοποιείται φέτος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλία, αφού οι αγώνες των κορασίδων θα πραγματοποιηθούν στην Λάρισα και των παίδων στον Βόλο. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων και Βόλου.