Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 9ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών – ΣΥΝΘΕΣΗ, το φεστιβάλ που συνδιοργάνωσαν γι' άλλη μια χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ που –μετά από 9 χρόνια πορείας– συνεχίζει με στόχο να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις των παραστατικών τεχνών, την καλλιτεχνική πολυμορφία, την αξία της συμπεριληπτικής και προσβάσιμης τέχνης και την πρωτότυπη δημιουργία, θέτοντας σε άμεσο και δημιουργικό διάλογο καλλιτέχνες και κοινό.

Η προσέλευση και η ανταπόκριση του κοινού επιβεβαιώνει πως ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών έχει δημιουργήσει σταθερούς δεσμούς με την πόλη και τους ανθρώπους της.

Οι Λαρισαίοι τίμησαν με τη δυναμική παρουσία τους τόσο το φεστιβάλ, όσο και τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες και το έργο τους, δράττοντας την ευκαιρία να τους γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τις ιδέες, τη φιλοσοφία τους και τις αισθητικές τους προτάσεις γύρω από την έννοια της ΣΥΝΘΕΣΗΣ των παραστατικών τεχνών.

Ιδιαίτερη ήταν φέτος η παρουσία του νεανικού κοινού που επέλεξε όχι μόνο να παρακολουθήσει μεμονωμένες παραστάσεις, αλλά να ακολουθήσει το συνολικό πρόγραμμα και τις προτάσεις της διοργάνωσης, συμμετέχοντας επίσης σε εργαστήρια και δημιουργικές συζητήσεις που ακολουθούσαν τις παραστάσεις.

Για πρώτη φορά το κοινό συμμετείχε επίσης στη διαδικασία ανάδειξης του βραβείου κοινού για τις διεθνείς ταινίες που προβλήθηκαν στην ενότητα “Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη” για δεύτερη χρονιά.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για τις όμορφες στιγμές και την άψογη συνεργασία, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για τη συνδιοργάνωση των επιμέρους εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, στην ομάδα εθελοντών που πλαισίωσαν τηνμ διοργάνωση με τον πιο υποστηρικτικό και ένθερμο τρόπο, αλλά και στους ανθρώπους του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, του Θεσσαλικού Θεάτρου και του Σινέ Μύλος για την αρωγή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ, τις δράσεις και τα νέα του, στον επίσημο ιστότοπο του Μύλου Παραστατικών Τεχνών mpart.gr