Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει και αποδοκιμάζει την επιθετική, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του διοικητή του Γ.Ν.Λ κ. Βλαχάκη προς τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ, καθώς και εις βάρος άλλων συναδέλφων, όπως μας έχει καταγγελθεί επανειλημμένως με αφορμή σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις την δημοσιοποίηση προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Όπως φαίνεται η διοίκηση ενδιαφέρεται μόνον για την εικόνα και απαιτεί την σιωπή και μη δημοσιοποίηση των επικίνδυνων καταστάσεων (πχ ανελκυστήρες) και των ποικίλων, ών ουκ έστιν αριθμός, ελλείψεων σε αναλώσιμα στο Γ.Ν.Λ.

Σε μία περίοδο που δρομολογούνται σαρωτικές αναδιαρθρώσεις στην δημόσια υγεία με στόχο την ιδιωτικοποίηση της ο εκφοβισμός, η απαξίωση, η υποβάθμιση και η παραπλάνηση επιστρατεύονται για την καταστολή του υγειονομικού κινήματος, για την αδρανοποίηση κάθε αντίδρασης.

Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ ταγμένη στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, του κοινωνικού αγαθού της υγείας και της ασφάλειας και αξιοπρέπειας των εργαζομένων δεν θα επιτρέψει και θα αντιπαλέψει την αυθαιρεσία, την καταστολή, τον εκφοβισμό, την εκδικητικότητα και τις απειλές.

Εξ άλλου δεν είναι συγκυριακή αλλά στοχευμένη επιλογή ότι η πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε είναι η πρώτη διωκόμενη βάσει του αντιδραστικού και αυταρχικού νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στην περίοδο που ακολουθεί με τις επιδιωκόμενες αντιλαϊκές εξελίξεις στην υγεία και την εφαρμογή όλων των ύπουλων αποσπασματικών αλλαγών με στόχο την εγκαθίδρυση του έκτρωματος του αγοραίου «νέου Ε.Σ.Υ», το υγειονομικό συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστεί ενάντια στην σχεδιαζόμενη διάλυση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και θα βρεθεί απέναντι σε διοικητικές αυθαιρεσίες και αυταρχικές, εκφοβιστικές συμπεριφορές».