Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Κούβα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, στο τριήμερο φεστιβάλ που διοργανώνουν για πρώτη φορά στη Λάρισα το Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας HISPAMUNDO και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τίτλο ‘’1ο Festival Hispánico Do Re Mi´´ και του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των δράσεων του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει χορό σε ρυθμούς paso doble, flamenco- oriental, reggaeton,  tango, salsa και flamenco από τους μαθητές και την χορευτική ομάδα flamenco του HISPAMUNDO, ‘’PASION FLAMENCA´’αλλά και διάφορα αφιερώματα-παρουσιάσεις για τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την τέχνη και τη γαστρονομία των χωρών αυτών.

Στο κομμάτι της μουσικής συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η τάξη μονωδίας αλλά και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με  τον  "Ματωμένο γάμο" του  Μάνου Χατζιδάκι - Έξι τραγούδια για το ομώνυμο θεατρικό έργο του F. G. Lorca σε ελληνική απόδοση του Νίκου Γκάτσου υπό τη διεύθυνση του κυρίου Δημήτρη Καρβούνη. Στο πιάνο θα συνοδεύσουν η κυρία Ιωάννα Σιοπούδη και ο κύριος  Ruben Ramos. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σόλο στο πιάνο από την κυρία Εύη Γιαμοπούλου και στην κιθάρα από τον κύριο Λουκά Αυγερινό.

Το 1ο  Festival Hispánico “Do Re Mi” θα πλαισιώνεται και με δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών που θα επισκεφθούν την Κυριακή 8 Μαρτίου το απόγευμα το ωδείο και τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τις κατασκευές τους τον διάσημο ισπανό ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο. Στο εργαστήρι της Δημιουργικής Πόρτας τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κυβιστικό τρόπο με τον οποίο ο Πικάσο έφτιαχνε κιθάρες, που τόσο αγαπούσε σαν θέμα στα έργα του. Με την τεχνική του κολλάζ ,τα παιδιά θα επιλέξουν τα κομμένα χρωματιστά χαρτιά και θα συνθέσουν ένα πολύ εντυπωσιακό έργο. Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχουν η Κάκια Χαλήμαγα- Χατζή και η Άννα Μανιάτη-Τσιάρα. Μία ευγενική προσφορά του  Πολυχώρου  Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ» και του βιβλιοπωλείου «Θ.Δ. Στεργιούλας» το οποίο  λειτουργεί από το 1996 στη Νεάπολη Λάρισας στην οδό Καραολή – Δημητρίου 2.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ:

Ωρα: 19:00

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ 2ης ΗΜΕΡΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΤΑΞΗ ΜΟΝΩΔΙΑΣ Δ.Ω.Λ

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΚΟΥΒΑ

PON SALSA A TU VIDA-Παρουσίαση και χορευτικό από Σωτηρία Παπαδοπούλου και Βασίλειο Σιμσιρή.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

EVITA PERON-Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΩΔΗ ΣΤΗΝ EVITA PERON: No llores por mi, Argentina- Πιάνο: Ruben Ramos

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ JOAN MANUEL SERRAT: Lucia-Πιάνο: Ruben Ramos, Φωνή: Eva Canovas 

MUSICA DE FUSION: BAILANDO POR UN SUEÑO-Χορεύουν Μανταλένα Κουτούλα, Σάββας Χαρακόπουλος, Νατάσα Κωνσταντινίδου, Σωτηρία Παπαδοπούλου

AL ANDALUS/ ALHAMBRA: Η επιρροή του αραβικού πολιτισμού στη γλώσσα και την τέχνη της Ισπανίας.

ΚΙΘΑΡΑ: ΛΟΥΚΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ σε κομμάτια των TARREGA, PONCE, MUDARRA, SOR

FLAMENCO: ARTE Y DUENDE-Παρουσίαση-εισαγωγή στο Flamenco

PASION FLAMENCA-Χορευτικό από την ομάδα φλαμένκο του Ινστιτούτου υπό την καθοδήγηση της Ναταλίας Αποστολίδου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΡΑΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

Ωρα: 18:00

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΚΑΣΟ από τον Πολυχώρο  Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ»

Ώρα: 19:00

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ 3ης ΗΜΕΡΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Δ.Ω.Λ-FEDERICO GARCIA LORCA

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΚΟΥΒΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- Αφιέρωμα-παρουσίαση στις γεύσεις της αργεντίνικης, κουβανέζικης και ισπανικής κουζίνας.

ΠΙΑΝΟ: ΕΥΗ ΓΙΑΜΟΠΟΥΛΟΥ σε κομμάτια των GRANADOS, SOLER, TURINA και RAVEL4

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

TANGO VIEJO-ZΩΗ ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ: Παρουσίαση σχετικά με τις ρίζες και την προέλευση του tango.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ TANGO: ‘’CHIQUÉ – OSVALDO PUGLIESE

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΡΑΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ