Δεν υπήρχε περιοχή της χώρας που να μην είχε… εξαπατήσει κάποιον ένας «επαγγελματίας» απατεώνας που δρα εδώ και δυο χρόνια με ηλεκτρονικές αγγελίες οχημάτων ή ανταλλακτικών, για τα οποία τα θύματα πλήρωναν αδρά αλλά δεν τα… έβλεπαν ποτέ!

Ο πολυμήχανος 29χρονος εντόπιζε αγγελίες υποψήφιων αγοραστών που ζητούσαν κάποιο εξάρτημα ή και ολόκληρο όχημα, τους τηλεφωνούσε και τους έπειθε πως είχε αυτό που έψαχναν.

Στη συνέχεια, τους ζητούσε να πληρώσουν από 60 έως 550 ευρώ ως προκαταβολή για να τους το πουλήσει και συνήθως απαιτούσε η συναλλαγή να γίνει με ταχυδρομικές επιταγές ή μέσω ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων ώστε να μην γίνονται γνωστά τα στοιχεία του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έδινε και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και αυτό ήταν που τον πρόδωσε, καθώς αποκαλύφθηκε ότι από τον περασμένο Απρίλιο εξαπάτησε έναν 25χρονο από τη Νέα Μάκρη από τον οποίο πήρε 1.500 ευρώ, έναν 31χρονο από την Σαλαμίνα που του έδωσε 250 ευρώ, έναν 31χρονο από την Κέρκυρα που του έστειλε 350 ευρώ και έναν 51χρονο από το Λεωνίδιο Αρκαδίας από τον οποίο απέσπασε 500 ευρώ!

Τη δράση του 29χρονου απατεώνα ξεσκέπασαν οι άνδρες της Ασφαλείας Κέρκυρας που ταυτοποίησαν τα στοιχεία του μετά την καταγγελία του 31χρονου και εξιχνίασαν και τις άλλες τρεις υποθέσεις.

Από το 2012, ο δράστης είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για ανάλογες απάτες με θύματα σε Αττική, Λάρισα, Κόρινθο, Αχαΐα, Αιτωλικό, Έδεσσα, Κρήτη και Εύβοια!

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την διαλεύκανση και άλλων περιπτώσεων.

(protothema.gr)