«Σε μια εποχή που στην χώρα μας η ανομία τείνει να προσλάβει καθεστωτικά χαρακτηριστικά, είναι πραγματικά παρήγορο, να βρίσκεται κάνεις ανάμεσα σε αξιόλογους και αξιόμαχους ανθρώπους. Όλες και όλοι, γυναίκες και άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας, επιτελούν πραγματικό, μετρήσιμο, κοινωνικό έργο. 

Θα ήθελα λοιπόν να τους διαβεβαιώσω πως κι εμείς με τη σειρά μας, είμαστε στο πλευρό τους».

Αυτά τόνισε, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας “Εικόνες και μνήμες του ‘40”, με το θεατρικό αναλόγιο και θεατρικό μονόπρακτο “Ο φανταράκος” του Αλέκου Σακελλάριου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε για τις πρόσφατες επιτυχίες του το Αστυνομικό Σώμα, επισημαίνοντας:

«Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί ένα από τα ικανότερα σώματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Οι πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, είναι ακόμη ένα κομμάτι στο πάζλ των διαχρονικών επιτυχιών του Αστυνομικού Σώματος. 

Εμείς ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια τις ικανότητές τους και είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά. Άλλοι δεν τις γνώριζαν…».

Στη συνέχεια, κάνοντας αναφορά στις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών, τόνισε:

«Οι Έλληνες Αστυνομικοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και κάθε επίθεση προς αυτούς, είναι επίθεση απέναντι στην ίδια την κοινωνία.

Είναι αδιανόητο αυτά τα παιδιά, που καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, να μην έχουν την απόλυτη και ξεκάθαρη στήριξη όλων και κυρίως των εκλεγμένων δημοκρατικά κομμάτων.

Όπως αδιανόητο είναι και να υπάρχουν νομοθετήματα που δυσχεραίνουν την δουλειά τους, όπως ο Νόμος Παρασκευόπουλου. 

Οι Αστυνομικοί μας συλλαμβάνουν σωρηδόν κακοποιούς που έκαναν χρήση αυτού του Νόμου και παρανόμησαν εκ νέου».

Ο κ. Κέλλας, τέλος, συνεχάρη την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας και τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης για την εκδήλωση.