Δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική από το Μύλο Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με καλλιτεχνικό συντονισμό του Σ.Μου.Θ. στο Μύλο του Παππά.
Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου από 22.00 – 24.00 θα διασκεδάσουμε και θα χορέψουμε με τη λάτιν μπάντα Combo Despeto στο προαύλιο του Μύλου με μουσική Salsa, Bachata, Kizomba, Chachacha και άλλα!
Ο φρέσκος αέρας και η ενέργεια χαρακτηρίζουν τη μπάντα με κύριες επιρροές από το Πουέρτο Ρίκο και τη Νέα Υόρκη. Το όνομά τους Δεσπέτο (Despeto) στη διάλεκτο της Κέρκυρας, είναι το πείσμα που αποτελεί και το βασικό γνώρισμα αυτής της παρέας (Combo).
H μουσική αυτή παρέα έχει ευέλικτα σχήματα έκφρασης και κύρια μέλη τους:
Στέφανος - Πάρης Πάλλας –Timbales, Ενορχηστρώσεις, Προγραμματισμός, Φίλιππος Ζούκας – Ηλεκτρικό Μπάσο, Φωνή, Παναγιώτα Βαρδιοπούλου – Φωνή, Γιώργος Αγγελάκης – Τρομπόνι, Αντώνης Τζίμας – Congas, Animation, Χορός.
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου από 22.00 – 24.00 θα μας ξεσηκώσουν οι Lemonostifel στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος. Με 15 όργανα πάνω στη σκηνή, οι Lemonostifel, απ’ το 2007 προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη με βαθιά κατανόηση. Ντύνουν μουσικά τις στιγμές μας, εμπνεόμενοι από τις δικές τους στιγμές.
Ο ηλεκτρακουστικός τους ήχος, χωρίς λόγια, με μεσογειακά στοιχεία μπλεγμένα περίτεχνα με ροκ, πανκ και τζαζ ατμόσφαιρες περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τις εμπειρίες τους, αφήνοντας ταυτόχρονα τον ακροατή να φαντάζεται πόσο βαρετή θα ήταν η ζωή του χωρίς τις ηχητικές εικόνες συγκροτημάτων όπως οι Lemonostifel.
Αναπόσπαστο κομμάτι των συναυλιών τους είναι τα video που γίνονται με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Γιάννη Πειραλή.
Και τέλος, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου από 22.00 – 24.00 στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος, η Sugahspank! & The Swing Shoes!
Sugahspank! Παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα, μία μαύρη Πειραιώτισσα (όπως είθισται να την αποκαλούν) και σίγουρα μία απόλυτη performer on stage...
Swing Shoes, μια ανήσυχη, κεφάτη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt, Duke Ellington, Μανώλη Χιώτη, αλλά και το σύνολο της swing, blues και παραδοσιακής jazz σκηνής.
Η συνεργασία τους άρχισε πριν από δυο χρόνια και  έχει σημαδέψει και τους δυο.  Έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο, ακατέργαστο, αυθεντικό. Οι συναυλίες τους εξελίσσονται σε γιορτή με μια σκοτεινή αίσθηση ανομίας.
Sugahspank!, Γεωργία Καλαφάτη (φωνή) Oxocube, William Τριανταφύλλου (κρουστά) Γιώργος Κούτρας (κιθάρες, banjo) Άδωνις Γουλιέλμος (κιθάρα) Πάνος Τομαράς (μπάσο) Ανδρέας Σιγαλός (βιολί)’
Είσοδος ελεύθερη.