Το «θέμα της καθυστέρησης των εκτιμήσεων για την καταγραφή των ζημιών από τον παγετό του περασμένου Απριλίου στα αμύγδαλα του Καλοχωρίου», φέρνει στη βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μεταφέρει την ανησυχία των αμυγδαλοπαραγωγών, υπενθυμίζοντας στον κ. Αποστόλου πως «αρχικά ο ΕΛΓΑ, αν και αναγνώρισε τις ζημιές για απώλεια παραγωγής στα βερίκοκα, δεν έπραξε το ίδιο και για τα αμύγδαλα στην ίδια περιοχή». Σημειώνει μάλιστα πως κατόπιν «σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει αλλά και παρεμβάσεων από τοπικούς φορείς, συγκροτήθηκε ειδική επιστημονική επιτροπή, η οποία και τεκμηρίωσε το ζημιογόνο φαινόμενο».

Έκτοτε όμως, δεν ξεκίνησε η διαδικασία εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα οι αγρότες που βλέπουν την παραγωγή τους φέτος να μειώνεται σημαντικά, ακόμη και στο ένα πέμπτο του προσδοκώμενου, να βρίσκονται επί ξυρού ακμής.

Εν κατακλείδι, ο κ. Κέλλας ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα εξής:

1. Για ποιον λόγο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στους αμυγδαλεώνες του Καλοχωρίου;

2. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα έναρξης των προαναφερθέντων εκτιμήσεων;