Ως “σχεδιασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας και την ανικανότητά της να τα διαχειριστεί” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ορίζονται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας στο εξής σημαιοφόροι και παραστάτες στα δημοτικά σχολεία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ "Η φωνή της Ελλάδας" και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Διονυσόπουλο, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι  "η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί μία εξίσωση προς τα κάτω,  και επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας", για να εκτιμήσει ότι "μάλλον αποτελεί αποπροσανατολισμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλα ψηφίστηκε και σε αντίθεση με όσα υποσχόταν προεκλογικά, η κατάσταση στη χώρα έχει επιδεινωθεί δραματικά".

Κληθείς να σχολιάσει τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Γιάννη Βαρουφάκη, σημείωσε ότι "η Ν.Δ. επιμένει στην ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής", καυτηρίασε το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία διάψευση από την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ακόμη πως "σίγουρα για όλα αυτά η ευθύνη ανήκει ακέραιη στον Πρωθυπουργό".

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα νέα σκληρά μέτρα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ (υπερφορολόγηση, περικοπή συντάξεων), λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όσο υπάρχει υπερφορολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και καμία επένδυση με ορίζοντα στη χώρα". "Δεν τα λέμε μόνο εμείς, αλλά και ο Κλάους Ρέγκλινγκ: «Αν η κυβέρνηση με υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη δεν είχε πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα πόδια της», υπογραμμίζοντας πως “οι κυβερνητικοί λεονταρισμοί, οι παλινωδίες και οι ερασιτεχνισμοί κόστισαν 100 δις ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους”.

Όσον αφορά τέλος τις μετρήσεις των δημοσκόπων που θέλουν τη Ν.Δ. σταθερά πρώτο κόμμα, ο Λαρισαίος βουλευτής σημείωσε ότι "η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η άμεση επαφή και η συνομιλία με την ίδια την κοινωνία. Ο λαός εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που προσπαθεί να επιτύχει είναι η δημιουργία ενός κομματικού κράτους, το οποίο θα βοηθήσει τους κυβερνώντες στη διατήρηση της καρέκλας τους. Της εξουσίας που τόσο μισούσαν τα προηγούμενα χρόνια και τόσο αγάπησαν τα τελευταία δυόμισι".

Ο κ. Κέλλας κατέληξε λέγοντας πως "πρέπει να φύγουν τάχιστα. Ζητούμε εκλογές γιατί η παραμονή τους στην εξουσία μέρα με τη μέρα επιδεινώνει την κατάσταση στη χώρα. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι εφικτός στόχος και όσο πλησιάζουμε  στην ώρα της κάλπης αυτό θα φαίνεται ξεκάθαρα".