Ως ανυπόστατη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ περί κινδύνου της ζωής ασθενών το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η ανακοίνωση:

"Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ανυπόστατο δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ περί δήθεν «κινδύνου ζωής ασθενών και προσωπικού»

Δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ με αρ.πρωτ. 2531/12/12/2916 αναφέρεται σε διαρροή αερίων στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Χαρακτηριστικά προεξοφλεί ότι «Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών και του προσωπικού», χωρίς να γνωρίζει τα αληθινά κίνητρα των «πληροφορητών».

Από το περίεργο, όντως, περιστατικό της διαρροής αερίων, αυτός που κινδυνεύει πραγματικά, είναι η αξιοπιστία της ΠΟΕΔΗΝ και όσων άλλων άκριτα υιοθετούν την κινδυνολογία, με προσβλητικές προσεγγίσεις για τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους υπουργούς.

 Με αφορμή ένα πραγματικό περιστατικό, το οποίο συνέβη στο Ανοσολογικό Εργαστήριο αυθαιρετούν και εκ του ασφαλούς διασπείρουν φόβο και ανασφάλεια σε προσωπικό και ασθενείς, τροφοδοτώντας με παραπληροφόρηση τα ΜΜΕ.

 Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Την 1/11/2016 αναφέρθηκε αναπνευστική δυσφορία από υπάλληλο η οποία μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων και παρέμεινε προληπτικά για νοσηλεία.

Δύο ημέρες μετά, 3/11/2016, από τους ίδιους υπαλλήλους αναφέρθηκαν ξανά συμπτώματα ερεθισμού (τσούξιμο στο λαιμό και τα μάτια) η μία έμεινε για παρακολούθηση. Και στις δύο περιπτώσεις επενέβη άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία, με τεχνικό ασφαλείας, τεχνικό αερίων, την ιατρό εργασίας και την ίδια την διοίκηση.

Ζητήθηκε η συνδρομή ειδικής εταιρίας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, έκανε λήψεις και έστειλε τα δείγματα σε ειδικό εργαστήριο στην Γερμανία για να ελεγχθεί η αιτία του προβλήματος.

Σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων μετρήσεων ποιότητας αέρα που πραγματοποίησε η εταιρία e-MIND, βρέθηκαν α) βουτάνιο, β) ισοπροπυλική αλκοόλη και γ) ξυλόλιο, οι τιμές των ανωτέρω σε εντός των φυσιολογικών ορίων επίπεδα και δεν προκαλείται βλάβη στην υγεία των εργαζόμενων.

Προς το τέλος του μήνα Νοέμβρη αναφέρθηκε ότι «μύριζε» στον χώρο του αξονικού και τα εργαστήρια, γεγονός που οδήγησε την διοίκηση να ζητήσει εκ νέου μετρήσεις από την ίδια εταιρία.

Ταυτόχρονα η διοίκηση έθεσε υπό επιτήρηση τους συγκεκριμένους χώρους, με εντολή στην τεχνική υπηρεσία και την ιατρό εργασίας να κυκλοφορούν διαρκώς στους επίμαχους χώρους, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι έλεγχοι που έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα, ούτε κάποια βλάβη που να δικαιολογεί αναθυμιάσεις.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία επισκέφθηκε τους χώρους και πρότεινε να τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας, όπως μάσκες, γυαλιά, να τεθεί σε λειτουργία το μηχάνημα HOOD, η διοίκηση υιοθέτησε τις υποδείξεις και υποχρέωσε τους εργαζόμενους να τα εφαρμόζουν σε όλα τα εργαστήρια.

Μετά από 40 ημέρες κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Χρησιμοποιούν την ΠΟΕΔΗΝ, διασπείροντας ψεύδη και παραπληροφόρηση, προκαλώντας φόβο και ανασφάλεια περί δήθεν «κινδύνου ζωής ασθενών και προσωπικού». Και δεν είναι η πρώτη φορά που για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας γράφονται ψεύδη και ανακρίβειες. Το προηγούμενο ψέμα ήταν για έναν δήθεν εμφραγματία με στοιχεία Φ.Χ. 45 ετών από Άμφισσα που τάχα διακομίστηκε από το Νοσοκομείο Λαμίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για αιμοδυναμική κάλυψη, αλλά δεν κρατήθηκε και διακομίσθηκε στο ΝΙΜΤΣ, ουδέποτε ήλθε τέτοιο περιστατικό, ούτε θα μπορούσε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο να διακομίσει… σε δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο καρδιολογικό περιστατικό.

Κατόπιν τούτων, με θλίψη γίνεται αντιληπτό ότι εκτός από το οικονομικό έλλειμα, στη χώρα μας υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας και υπευθυνότητας από ορισμένους «συνδικαλιστές» που κρύβονται πίσω από τον μανδύα της ΠΟΕΔΗΝ για να καλύψουν την γύμνια τους.

Ενίοτε και για να διογκώσουν την οσμή από βουτάνιο που μπορεί και να προέρχεται από χαλασμένο γκαζάκι του καφέ…

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και τα συμπεράσματα στην κρίση του αναγνώστη".