Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Από τηn αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από (02-10-2016) έως (09-10-2016), οι τέσσερις δράστες διέπραξαν στο Βόλο εννέα περιπτώσεις κλοπών -  διαρρήξεων οικιών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρυσαφικά μεγάλης αξίας, χρυσές λίρες και χρηματικά ποσά.

Δύο από τους δράστες, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες (13-10-2016) το μεσημέρι από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας και της απείθειας, ενώ οι άλλοι δύο αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή.  

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, οι δύο συλληφθέντες επέδειξαν πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον ο 26χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των (580) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για τον εντοπισμό των συνεργών τους.