Απόφαση με την οποία θα τιμήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του λυκείου Πυργετού για την διάκρισή τους στον διαγωνισμό «Καρλομάγνος», αναμένεται να λάβει το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών. Η εργασία των μαθητών, ξεχώρισε μεταξύ πολλών άλλων ομάδων νέων, που συμμετείχαν ανά την Ευρώπη, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό  και κατέκτησε το δεύτερο βραβείο.

Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στο Άαχεν της Γερμανίας και ανάμεσα στους τρείς νικητές ήταν και η ελληνική συμμετοχή, με το διαδικτυακό παιχνίδι "'Αναζητώντας τον Καρλομάγνο". Ειδικότερα το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στους Έλληνες μαθητές από το Γενικό Λύκειο Πυργετού, της Λάρισας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα παιχνίδι για tablet, αφιερωμένο στον Καρλομάγνο, που ήταν βασιλιάς των Φράγκων (742-814 μ.Χ.) και στην εποχή του τον αποκαλούσαν "Πατέρα της Ευρώπης".

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ιταλικό πρόγραμμα «InteGREAT», που δημιουργήθηκε από την ομάδα AIESEC. Στόχος του προγράμματος είναι να συνδέσει νέους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αναλάβουν δράσεις για την προσφυγική κρίση και την προώθηση της ένταξης των προσφύγων.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στο ετήσιο διεθνές συνέδριο, που διοργανώνεται από ομάδα Βρετανών με στόχο να φέρει κοντά νέους που ενδιαφέρονται να μοιραστούν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι να παρέχουν καινοτόμες προτάσεις σε εκείνους που διαμορφώνουν την ευρωπαϊκή πολιτική.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντές από όλο τον κόσμο, τοπικές ΜΚΟ αλλά και οι τοπικές κοινότητες, διοργανώνοντας εργαστήρια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, σεμινάρια και εκδηλώσεις.