H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, οι Lindyhop Larisa και ο Χορίαμβος στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χορού κάνουν street party με live μουσική από τους αγαπημένους Blue Matter Swing band την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 21:30 στο προαύλιο του Μύλου του Παππά!

Θα προηγηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 20:30 - 22:30 ανοιχτό μάθημα γνωριμίας με τους swing χορούς στο δεύτερο όροφο του Μύλου του Παππά!

Τι είναι το Lindy Hop;


To Lindy Hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι ένας χορός σε ζευγάρια που γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες του ’20 και του ’30. Στο διάσημο Savoy Ballroom με τις αξεπέραστες μουσικές του Louis Armstrong, της Ella Fitzgerald, των big bands, για πρώτη φορά μαύροι και λευκοί χορεύανε στον ίδιο χώρο συνδυάζοντας αφρικάνικες, αμερικανικές και ευρωπαϊκές παραδόσεις, αγνοώντας τα στερεότυπα και προσπαθώντας να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση και τον πόλεμο.


Έναν αιώνα μετά, το Lindy Hop αναβιώνει και χορεύεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Το Lindy Hop είναι ο πιο ζωντανός και χαρούμενος κοινωνικός χορός γιατί συνδυάζει με ιδανικό τρόπο την επαφή και επικοινωνία μεταξύ των παρτενέρ, με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Όπως ακριβώς και στη swing μουσική δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα!


Οι Lindy Hop Larisa είναι η ομάδα που ξεκίνησε κάτω από την ομπρέλα και την καθοδήγηση των Lindy Hop Greece και έφερε τους swing χορούς στη Λάρισα από το 2014, με μαθήματα, σεμινάρια, outdoor, πάρτι, live συναυλίες και παραστάσεις. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν Lindyhop, Charleston και Authentic Jazz.

*Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας χορού, θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή μας (μωρομάντηλα, σερβιέτες,ξυραφάκια, πάμπερς, μπιμπερό,θερμός,πιπίλες,σαπούνια,σαμπουάν,αφρόλουτρα, παιδικές τροφές, λάδι, γάλα μακράς διάρκειας, χυμοί, μπισκότα, παξιμάδια, κρουασάν, κρέας μοσχαρίσιο, κονσέρβες, ξηροί καρποί, κάλτσες, παπούτσια).

Σας περιμένουμε όλους σε μια Γιορτή Χορού!