Το παράπονο ότι δεν μπορεί να συνομιλήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τουλάχιστον από την Δευτέρα και μετά, οπότε αναμένει στο ακουστικό του, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη. 

Ο κ. Αγοραστός, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, από τις αυξημένες προσφυγικές ροές των τελευταίων μηνών, αλλά κυρίως από τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα, οι οποίοι κινούνται με τα πόδια στις εθνικές οδούς, τις τελευταίες των ημερών, τόνισε ότι καλός είναι ο εθελοντισμός και η μοναδική αντιμετώπιση του προβλήματος από τον διαχρονικά φιλόξενο ελληνικό λαό, αλλά πλέον χρειάζεται εθνική στρατηγική. 

Αναλύοντας μάλιστα τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, μα κυρίως την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, εξέφρασε το παράπονο ότι τουλάχιστον από την Δευτέρα και μετά δεν μπορεί να συνομιλήσει με τον κ. Μουζάλα, ώστε να συνεννοηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Τέλος, εξέφρασε το πιστεύω του ότι αμέσως μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πριν την Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση με την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ.