Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Λάρισας αναφέρονται τα εξής: "Το πρόσφατο εργατικό σοβαρό ατύχημα συναδέλφισσας, εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων έρχεται, να προστεθεί σε πολλά μικρότερα περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά. Αποτέλεσμα της κατακόρυφης εντατικοποίησης των τελευταίων χρόνων της δουλειάς, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται από τη σημερινή, της έλλειψης των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας και ασφάλειας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες. 

Αποτέλεσμα της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να προχωρήσει στην απελευθέρωση των προσλήψεων ώστε όλες οι υπηρεσίες των δήμων να έχουν μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσαρμόζει τη πολιτική της στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του τρίτου «καλού» μνημονίου, συνεχίζοντας την «βρόμικη» δουλειά των δύο «κακών» προηγούμενων. Σοβαρές είναι οι ευθύνες  των δημοτικών  αρχών του νομού και αυτή της Λάρισας ,που αντί να απαιτούν  τα παρακρατημένα χρήματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους και πρόσθετα κονδύλια που ανέρχονται σε αρκετά δις ευρώ, φόροι του λαού, το πρώτο που κάνουν είναι να κόβουν από την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, να εντατικοποιούν στο κατακόρυφο την εργασία και όλα αυτά για το καλό!!!!των πολιτών.

Δεν συντηρούν τα οχήματα έτσι που να πληρούν τις προδιαγραφές(σε κάποιους Δήμους μερικά - και σε κάποιους σχεδόν όλα), τα είδη ατομικής προστασίας έχουν καταντήσει είδος πολυτελείας, οι χρονιάτικές ιατρικές εξετάσεις έχουν καταργηθεί( με ευθύνη των δημοτικών αρχών και την κάλυψη της κυβέρνησης  παραβιάζεται καταφορά η συλλογική σύμβαση). 

Με αφορμή το σοβαρό εργατικό ατύχημα πρέπει να είμαστε σε μόνιμη επαγρύπνηση για την εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, να καταδικάσουμε λογικές και πρακτικές στήριξης  των Δημοτικών Αρχών,  όπως αυτή του πρόεδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας που ξεστόμισε σε τοπικό κανάλι  «ότι συμβαίνουν αυτά», καλύπτοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την εντατικοποίηση της εργασίας. 

Με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουμε  να κινδυνεύσει καμία ζωή εργαζόμενου ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που έχει, να αυξήσουμε την συναδελφική αλληλεγγύη .

Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν εκπτώσεις, να απαιτήσουμε μαζί με το  Συνδικάτο  τώρα μέτρα ασφαλείας για όλους τους εργαζομένους πέρα και έξω από σχέση εργασίας. 

Να διεκδικήσουμε να μην κόβετε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 €) από 1-1-2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου για το νέο μισθολόγιο. Θα καταβάλλεται λέει, μόνο για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε κανονική άδεια καθώς και σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ’ έτος, με συνέπεια όποιος πάθει εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική ασθένεια, θα μειώνεται ο μισθός του για όσο διάστημα χρειασθεί για την ανάρρωση, όπως θα συμβεί με τη συναδέλφισσα. Αυτός είναι ο εργασιακός "παράδεισος" που μας ετοιμάζουν όλοι αυτοί που έχουν ως θεό τους τον ευρωμονόδρομο και την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Απαιτούμε: 

Να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.   

Την άμεση τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας σε όλους τους δήμους και σε όλους τους εργαζόμενους. 

Να δοθούν τα είδη ατομικής προστασίας(παπούτσια γάντια, μάσκες γυαλιά κλπ)να δοθεί το γάλα σε όλους τους εργαζόμενους.   

Την συντήρηση και το πέρασμα όλων των οχημάτων από ΚΤΕΟ την αντικατάσταση όλων των οχημάτων που είναι ακατάλληλα.  

Μπροστά μας έχουμε τις ανατροπές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δεν θα πρέπει να περάσουν οι αντεργατικές  - αντιασφαλιστικές ανατροπές που ετοιμάζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ καλεί τον κάθε συνάδελφό και την καθεμιά συναδέλφισσά,- ανεξάρτητα από σχέση εργασίας - να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση που νοιώθουν σε Οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πραγματική αιτία που τα γεννά, όχι μόνο τα εργατικά ατυχήματα, αλλά και όλα τα δεινά που ζούμε να υψώσουμε φωνή, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας  με νέα 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ αν τολμήσουν να φέρουν στη βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα .. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι εμπόρευμα για να έχει κόστος, ούτε οι εργαζόμενοι αναλώσιμοι. Να μην πάει ώρα χαμένη, να ορθώσουμε τείχος μπροστά στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν".