Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του προαστιακού από Θεσσαλονίκη για Λάρισα το Σάββατο το απόγευμα. Το τρένο ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη στις 14.30 και έφτασε αισίως στον σταθμό της Λάρισας στις 5 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ένας ηλικιωμένος επιβάτης που ταξίδευε με την αδερφή του για Λάρισα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετά από λίγο λιποθύμησε.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι οι επιβάτες του τρένου και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει τον προαστιακό στην επόμενη στάση ώστε να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο οδηγός σταμάτησε στο Πλατύ Ημαθίας, όπου ειδοποίησε ασθενοφόρο, το οποίο όμως θα ερχόταν από την Βέροια για να παραλάβει τον ηλικιωμένο. Ευτυχώς στο ίδιο τρένο επέβαιναν ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής, οι οποίοι αμέσως φρόντισαν τον λιπόθυμο άνδρα, με αποτέλεσμα να τον συνεφέρουν και να τον κρατούν σε εγρήγορση μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, το οποίο έκανε μισή ώρα να φτάσει.

Μάλιστα όταν έφτασε, ο ηλικιωμένος άνδρας επειδή αισθανόταν καλύτερα, αρνιόταν να ακολουθήσει τους τραυματιοφορείς γιατί όπως έλεγε, θα καθυστερούσε την μετάβαση του στη Λάρισα. Με τις παροτρύνσεις όμως του γιατρού, που υποστήριζε ότι μπορεί να είχε υποστεί κάποιο μικρό εγκεφαλικό και ότι έπρεπε οπωσδήποτε να μεταβεί σε νοσοκομείο, οι τραυματιοφορείς παρέλαβαν τον ηλικιωμένο άνδρα, και το τρένο συνέχισε το ταξίδι του.

Στα βαγόνια επικρατούσε αναστάτωση από το αναπάντεχο σκηνικό που είχε συμβεί και οι επιβάτες είχαν αρχίσει να αγχώνονται με την καθυστέρηση που προέκυψε καθώς κάποιοι ερχόμενοι στην Λάρισα είχαν να αλλάξουν κι άλλο τρένο ή κάποιοι άλλοι είχαν να προλάβουν τις δουλειές τους. Λίγο πριν φτάσει ο προαστιακός στον σταθμό του Λιτοχώρου Πιερίας το τρένο σταμάτησε ξανά. Αυτή την φορά λόγω βλάβης.

Ο οδηγός άρχισε να ελέγχει το τρένο ενώ οι επιβάτες που είχαν κατεβεί από τα βαγόνια άρχισαν να αναρωτιούνται τι άλλο τους περίμενε. Για καλή τους τύχη η βλάβη αποκαταστάθηκε νωρίς και ο προαστιακός από Θεσσαλονίκη έφτασε τελικά στη Λάρισα μετά από δυόμιση ώρες. 

Είναι να μην σου τύχει….