Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Λάρισας η μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες μόλις εννέα ετών, καθώς το παιδί της, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή της, κάθε φορά που επέστρεφε από το σχολείο είχε σημαδια και μώλωπες

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, η μητέρα του 9χρονου Στέφανου άρχισε να παρατηρεί σημάδια στο παιδί της τους τελευταίους μήνες.

Σημάδια ανεξήγητα που δεν υπήρχαν όταν το παιδί έφευγε το πρωί από το σπίτι για το ειδικό σχολείο όπου φοιτά.

Η μαρτυρία της στο Star αποκαλύπτει τις απαντήσεις που καταγγέλει ότι έπαιρνε από το σχολείο:

«Είδα το παιδί μου με σημάδια, μώλωπες και κοψίματα, καθώς επέστρεφε από το σχολείο. Κάθε φορά που έβλεπα το παιδί σε αυτή την κατάσταση επικοινωνούσα με το σχολείο για να δω τι έγινε και πώς προκλήθηκαν τα σημάδια. Δεν έπαιρνα πειστική απάντηση, ενώ τις περισσότερες φορές δεν το είχαν αντιληφθεί και τους ενημέρωνα εγώ. Μου έλεγαν ότι θα το διερευνήσουν και ότι αυτά γίνονται στιγμιαία. ναγκάστηκα να καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να μάθω την αλήθεια», είπε η μητέρα μιλώντας στο Star.

Η μήνυση στην Ασφάλεια Λάρισας κατατέθηκε στις 13 Ιανουαρίου και οι αστυνομικοί έχουν λαβει καταθέσεις από τη μητέρα και τους εκπαιδευτικούς. Μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία, θα διαβιβαστέι στον αρμόδιο εισαγγελεά για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο Στέφανος είναι το παιδί που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα όταν πήρε φωτιά το σπίτι του από αναμμένο κερί.

star.gr