Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράνομη είσοδο και φθορά ξένης περιουσίας πρόκειται να καταθέσει ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Γάτσας για τις καταστροφές, που προκάλεσαν άγνωστοι στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας στη συνοικία Αμπελοκήπων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι δράστες έσπασαν την εξωτερική μεταλλική είσοδο και προσπάθησαν να εισέλθουν στο ισόγειο του κτηρίου σπάζοντας το τζάμι της πόρτας εισόδου.

Προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα βοηθητικά κτήρια του παλιού σχολείου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εισέλθουν στο κεντρικό κτήριο. Στο προαύλιο εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς και συσκευασίες πρόχειρου φαγητού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γάτσας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί την τοποθέτηση κάμερας στο ιστορικό αυτό κτήριο, καθώς οι παραβιάσεις της περίφραξης είναι πλέον συχνές και ο κίνδυνος πυρκαγιάς ορατός.

Σημειώνεται, ότι στο ιστορικό κτήριο στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι το 2014 και το 1ο Νηπιαγωγείο μέχρι το Μάρτιο του 2021, έκτοτε παραμένει κλειστό. Το 2021 εκπονήθηκε μελέτη για την επανάχρησή του ως μουσείο.

ertnews.gr