Έναν «Γολγοθά» περνούν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι επιβάτες (μεταξύ αυτών και αρκετοί Λαρισαίοι) του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Οινόης το μεσημέρι της Δευτέρας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και έκτοτε οι 300 πολίτες που επέβαιναν σε αυτή παρέμεναν εκεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ύστερα από 18 ώρες στο κρύο, μεταφέρονται με λεωφορεία πίσω στην αφετηρία τους.

Όταν απομακρυνθεί ο όγκος του χιονιού που εγκλώβισε το τρένο, θα εκτελεστεί το δρομολόγιο και οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον αρχικό προορισμό τους, τη Θεσσαλονίκη. Αυτό αναμένεται να συμβεί το μεσημέρι της Τρίτης

Σύμφωνα με το GRTimes ο εργαζόμενος στην έκδοση εισιτηρίων του ΟΣΕ Θήβας, Δημήτρης Φρούσιος, τόνισε ότι «όλες οι γραμμές είναι ακινητοποιημένες από την κακοκαιρία και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση άνωθεν για το πως να διαχειριστούμε την κατάσταση».

«Υπάρχουν εργαζόμενοι από εργοστάσια που πρέπει να μετακινηθούν στη Χαλκίδα, και περιμένουν από τις 15:20 στον σταθμό της Θήβας, χωρίς να υπάρχει αμαξοστοιχία που να εκτελεί δρομολόγιο και χωρίς να έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να αναμένουν μέσα στο κρύο για να γυρίσουν σπίτια τους», υπογράμμισε.

φωτογραφία από ertnews.gr

(in.gr)