Η ΔΗΜΤΟ Ν. Δημοκρατίας Φαρσάλων σε συνεργασία με τη ΔΕΕΠ Λάρισας, από τη στιγμή που η κακοκαιρία « Διομήδης» ήταν σε εξέλιξη επικοινώνησαν & ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, την ηγεσία και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας & την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαρσάλων.

Ο Πρόεδρος της Δημτο Δημήτρης Γιακοβής, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλίας Σουφλιάς συνοδευόμενοι από τα μέλη της ΔΕΕΠ Θωμά Κίτση αντιπρόεδρο,  Γιώργο Γουμενόπουλο υπ. Στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, Γιώργο Τάτση υπ. Τομέα Παραγωγικών και Επιστημονικών φορέων καθώς και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Αρζουμανίδη Ιωάννη Αντιπρόεδρο, Λούκουτο Αντώνη Γραμματέα και Γεωργατζή Δημήτρη  υπ. Στρατηγικού σχεδιασμού και  επικοινωνίας & Αγροτικού βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες στα σημεία όπου υπήρχαν προβλήματα, συμμετείχαν και ενημέρωσαν με τη σειρά τους  πολιτικούς και υπηρεσιακούς  αρμόδιους στην Αθήνα για την έκταση του φαινομένου και παρέμειναν μαζί με τον κ. Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους Σοφία Χατζηπλή και Γούσια Δημήτρη και  εκπροσώπους της Περιφέρειας στην Βαμβακού στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης  και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις υπόλοιπες περιοχές που είχαν πληγεί. 

Την Παρασκευή ως κομματική αντιπροσωπεία ΔΕΕΠ & ΔΗΜΤΟ είμασταν παρόντες στην επίσκεψη - αυτοψία του Κυβερνητικού κλιμακίου και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε  για την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε στο Δήμο ως πρώτο μέτρο, αλλά και να ενημερωθούμε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ώστε να περιοριστούν στο μέλλον οι ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, η επίσκεψη, η επικοινωνία, οι αποφάσεις  και η συνεργασία  του Κυβερνητικού κλιμακίου με τους πολίτες και τις αρχές του νομού μέσα στη δύσκολη συγκυρία είναι δείγμα της θέλησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του κυβερνητικού μοντέλου που αλλάζει τη χώρα.