Προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα και τις συνθήκες οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε απόψε βράδυ από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ο οποίος σε μια σεμνή τελετή απηύθηνε ευχές για «Καλές γιορτές», σε όλους του Λαρισαίους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική πλατεία.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος οι γιορτές είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες που επικρατούν με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται από τον νόμο.

«Δεν πρέπει  να διακινδυνεύσουμε οποιαδήποτε περίπτωση περαιτέρω επιβάρυνσης της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη μας,  με αφορμή εκδηλώσεις και γιορτές του Δήμου, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης του ιού.

Δεν θέλουμε να επιβαρυνθούν περισσότερα τα Νοσοκομεία, δεν θέλουμε να χάσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές, δεν θέλουμε άλλες οικογενειακές τραγωδίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης ζήτησε από όλους να εμβολιαστούν και να στηρίξουν την τοπική αγορά.

Το άναμμα του δέντρου έγινε υπό τους ήχους της Ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του ΔΩΛ και μικρού τμήματος της χορωδίας της που τραγούδησε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

(*) φωτογραφίες από tinealarissa.gr