Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 60χρονο Λαρισαίο που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκατηγορούμενος ήταν και ο 34χρονος γιος του, ο οποίος δεν παρέστη χθες στο Δικαστήριο και ερήμην (ως ανυπεράσπιστη η υπόθεση) καταδικάστηκε και αυτός, όπως πρωτόδικα δηλαδή σε φυλάκιση τριών ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά τον Νοέμβριο του 2015 συνελήφθη μαζί με τον 60χρονο πατέρα του, όπως κατατέθηκε χθες στο Δικαστήριο από αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, στο πλαίσιο έρευνας μετά από πληροφορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

«Πήρα τα ναρκωτικά από το σπίτι για να τα πετάξω στον κάδο», τόνισε ο πατέρας περιγράφοντας το πρόβλημα που βιώνει η οικογένεια με αφορμή και το γεγονός ότι ο γιος του είναι χρήστης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναγνωρίζοντας ωστόσο το λάθος του, πως αντί να πετάξει τις δύο συσκευασίες με το χασίς στον κάδο απορριμμάτων, τις έκρυψε σε γραφείο δημόσιας υπηρεσίας όπου εργαζόταν.

Β. Κακάρας Ελευθερία