Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων και σε σχέση με ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου κ. Τάσου Τσιαπλέ, σχετικά με πρόσκληση σε εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Ναζι, περιφερειακής συμβούλου της "Ελληνικής Αυγής", σημειώνονται τα εξής: 

Η απελευθέρωση της Λάρισας από την Γερμανική κατοχή στις 23 Οκτώβρη του 1944 συνιστά μια νίκη του ελληνικού λαού κατά του ναζισμού.

Προφανώς σ αυτή την επέτειο δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού και τα απομεινάρια της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. 

Δεν επιτρέπεται μια γραφειοκρατική αβλεψία, για την οποία ζητούμε συγνώμη, να ανάγεται σε πολιτικό ζήτημα και να εξάγονται ανεπίτρεπτα συμπεράσματα, όταν η δημοτική αρχή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για αυτά τα ζητήματα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οποία απαντά το Γραφείο Τύπου του Δ.Λαρισαίων, αναφέρει τα εξής: 

Η δημοτική αρχή Λαρισαίων καλεί στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Λαρισαίων  για την απαράδεκτη ενέργεια της να καλέσει τους εγκληματίες ναζί της χρυσής αυγής να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τη Γερμανική κατοχή. Η συγκεκριμένη πρόσκληση απεστάλη από το γραφείο του δημάρχου και στην εκπρόσωπο της φασιστικής εγκληματικής συμμορίας του περιφερειακού συμβουλίου Μπίλη Μ, που σήμερα έχει μεταπηδήσει στο φασιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου και φυλακισμένου ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη. 

Η επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κ.α. αποδεικνύει περίτρανα τις υποκριτικές τους κορώνες, που κατά καιρούς  ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων από στόματος δημάρχου, για πόλεμο στη φασιστική νοοτροπία και τον «χρυσαυγιτισμό». Μάλιστα ξιφουλκούσαν πριν από λίγο καιρό ενάντια στους φασίστες και άλλους που επιτέθηκαν στις εκδηλώσεις της ΑΜΑΛ, και ξανακαλούσαν σε νέα αντιφασιστικά μέτωπα. Βέβαια ο «αντιφασιστικός τους οίστρος» δεν κράτησε και πολύ. Με τη στάση τους αυτή έρχονται να τους νομιμοποιήσουν και μάλιστα στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τη Γερμανική κατοχή στις 23 Οκτώβρη, με καλεσμένους τους μαθητές των σχολείων της πόλης. Αναρωτιόμαστε αν αυτό δεν αποτελεί ξέπλυμα των ναζιστών και του φασισμού, τότε τι αποτελεί; 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή και όσους στηρίζουν τέτοιες λογικές. Καλεί ιδιαίτερα τη νεολαία να ορθώσει τείχος απέναντι στην προσπάθεια «επανεκκίνησης» του φασισμού και της ακροδεξιάς στην πόλης μας. Σήμερα ένα χρόνο μετά τη δίκη της χρυσής αυγής ο λαός είναι πιο έμπειρος για να δει πως με το φασισμό δεν ξεμπερδέψαμε και ότι δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. Ότι είναι όπλο του συστήματος και σαν τέτοιο «παίρνει πάνω του» σε περιόδους κρίσης ή και σε περιόδους όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, για να παίξει ρόλο «εμπροσθοφυλακής» ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του. 

Κανένας εργαζόμενος, εκπαιδευτικός, γονιός  και μαθητής να μην νομιμοποιήσει την παρουσία των ναζιστών και να τους απομονώσει στην εκδήλωση της απελευθέρωσης της πόλης το πρωί του Σαββάτου στο Ηρώο της πόλης. Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας δεν θα παραστούμε στις εκδηλώσεις, νομιμοποιώντας με την παρουσία μας την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης Καλογιάννη και την ενδεχόμενη παρουσία εκπροσώπου των ναζιστών. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας 

1. Κρίκης Πέτρος

2. Παναγιώτου Ιωάννης 

3. Παπαδούλης Γεώργιος