Την απόφασή του να μην κατέλθει εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της νομαρχιακής επιτροπής της Ν.Δ. στη Λάρισα ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο απερχόμενος πρόεδρός της Χρήστος Καπετάνος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Ακολουθώντας τον θεσμικό δρόμο, ανακοίνωσα πρώτα στα μέλη της ΔΕΕΠ Λάρισας ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για τρίτη κατά σειρά θητεία στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Ενας κύκλος κλείνει στις 24 Οκτωβρίου, όταν και θα παραδώσουμε μία δυναμική και οικονομικά υγιή οργάνωση, στη νέα διοίκηση που θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. 

Ευχαριστώ τους Γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Στεργίου, όπως επίσης και τους Γραμματείς Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη και Στέλιο Κονταδάκη, τους Διευθυντές του κόμματος Ν.Παπαθανάση και Ι.Μπρατάκο, καθώς και τον σύμβουλο του προέδρου Θανάση Νέζη για την άψογη και στενή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους βουλευτές της ΝΔ στο νομό Λάρισας, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Χρήστο Κέλλα, την Στέλλα Μπίζιου και τον Γιώργο Κατσαντώνη που συνεργάστηκα αρμονικά μαζί τους στην διάρκεια της θητείας μου. 

Μεγάλη ευγνωμοσύνη και για τους Προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τους νέους της ΟΝΝΕΔ και τους τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες όπου φτιάξαμε ένα πρωτόγνωρο σχήμα 100 ατόμων με ρόλο και συμμετοχή στη ΝΟΔΕ.

Το άνοιγμα αυτό που πραγματοποιήσαμε στην τοπική κοινωνία και η αξιοποίηση νέων ανθρώπων, συνέτειναν στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς στελεχών στο νομό Λάρισας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης για την άψογη συνεργασία μας, μα πάνω απ όλους τους χιλιάδες ψηφοφόρους και μέλη της Παράταξής μας που έκαναν τη ΝΟΔΕ Λάρισας την πρώτη Κομματική Οργάνωση της χώρας. 

Οφείλω ένα συγγνώμη σε όσους τυχόν αδίκησα ή πίκρανα πάντα όμως χωρίς πρόθεση. 

Παραμένω στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της μόνης Παράταξης που έχει προσφέρει στο έθνος μας τόσα πολλά. 

Καλή δύναμη σε όλους, με ενότητα και σεβασμό στις εσωκομματικές διαδικασίες. 

Κανείς δεν περισσεύει. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία. Ζήτω η Ελλάδα".