Με ενεργή παρουσία και δράση και στη Θεσσαλία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα έδωσε το δυνατό παρών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ), που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, συμμετέχοντας με τη δική του δράση: «Μπες στη θέση μου. Μπορεί μια μικρή διαδρομή να αλλάξει την οπτική μας;».

Πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία που προέκυψε από τη διατμηματική συνεργασία τριών προγραμμάτων σπουδών Ψυχολογίας, Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει. Στη δράση συμμετείχε και ο αθλητής Παραολυμπιακών Αγώνων στο ακόντιο, Μπάμπης Βαρυτιμίδης. 

H ΕΕΚ πραγματοποιείται ετησίως, από το 2002, και –πλέον- αναγνωρίζεται ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με στόχο τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, προωθεί τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και παρακινεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Η δράση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην ΕΕΚ 2021, όπως τονίστηκε και στη συνέντευξη τύπου του θεσμού που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέβαλε δυναμικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης τους προς τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα βρίσκεται στο 6ο χλμ Λάρισας-Νίκαιας και στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο Campus με καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο.