Συναγερμός έχει σημάνει στην εκπαιδευτική και υγειονομική κοινότητα του δήμου Τυρνάβου εξαιτίας της εμφάνισης αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές σχολείων β/βαθμιας σε Τύρναβο και Αμπελώνα.

Λόγω της εμφάνισης των κρουσμάτων και με δεδομένο ότι βάσει των πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των σχολείων οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει να κάνουν δύο rapid tests μέσα σε 7 ημέρες από την εμφάνιση κρούσματος στο τμήμα τους, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη ασφυξία στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου που καλείται με ελάχιστο προσωπικό να κάνει rapid test σε 100 και πλέον μαθητές και αυτό 2 φορές, να διεκπεραιώσει τη γραφειοκρατική διαδικασία γύρω από τα διαγνωστικά τεστς και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει επείγοντα περιστατικά που φτάνουν στο Κέντρο Υγείας.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των κρουσμάτων σε μαθητές από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ και έγινε δεκτό να πραγματοποιούνται σε Τύρναβο και Αμπελώνα 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη) rapid tests από συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Ταυτόχρονα σε συνεργασία της διεύθυνσης το Κέντρου Υγείας και των διευθύνσεων των σχολείων αποφασίστηκε η έλευση των μαθητών για rapid tests στο Κέντρο Υγείας να γίνεται κατόπιν συνεννόησης ώστε να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον ιό, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, με δεδομένο ότι αυτή την εβδομάδα δύο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μπήκαν σε καραντίνα.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό περισσότερα από 70 άτομα αριθμός ρεκόρ για το Κέντρο ακόμη και από την περίοδο του περυσινού Νοεμβρίου που οδηγήθηκε η χώρα σε λοκ ντάουν.

Με βάση την εικόνα της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους για περαιτέρω έξαρση σε όλο το δήμο και ειδικά σε ορισμένες τοπικές κοινότητες όπου ήδη παρατηρείται μεγάλη διασπορά.

paidis.com