Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα και την InterAct, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα “Empowering Properties of Puppets in Education".

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ εκπαιδευτικοί από την Κρακοβία και το Γκντανσκ της Πολωνίας, θα επισκεφτούν το Μουσείο Κούκλας και το Δημοτικό Κουκλοθέατρο όπου θα ξεναγηθούν και θα μελετήσουν τις προοπτικές της δυναμικής ιδιότητας της θεατρικής κούκλας στην εκπαίδευση.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα κατασκευάσουν τις δικές τους χειροποίητες κούκλες, μαθαίνοντας την τεχνική της γλυπτικής σε φελιζόλ με χαρτοπολτό, ξύλο, υφάσματα. Στο τέλος του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν μια ολοκληρωμένη θεατρική κούκλα τύπου μαρότ, ώστε άμεσα να εντάξουν την τεχνική του κουκλοθέατρου στη σχολική τάξη.

Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ώρες 09.00-13.00

Γλώσσα: Αγγλικά, Ελληνικά

Απαραίτητα έγγραφα : Ό,τι ισχύει για τους κλειστούς χώρους για την προστασία από την πανδημία.

Προηγούμενη εμπειρία σε κατασκευή κούκλας: Όχι απαραίτητη.

Τα υλικά παρέχονται στους συμμετέχοντες.

Για τη συμμετοχή σας, καλέστε στο 2410-251657 & 6989460969, Φωτεινή Καλούδη, κουκλοπαίκτρια- κατασκευάστρια -Υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγραμματισμού Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα / Μουσείου Κούκλας.