«Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι μια νέα ευκαιρία, για περισσότερη γνώση, περισσότερες εμπειρίες, ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα. Είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες φιλίες, να ξεκινήσουμε νέες συνεργασίες, να αναδείξουμε τα ταλέντα, τα χαρίσματα και τις ικανότητές μας.

Δυσκολίες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε -όπως η δοκιμασία της πανδημίας- για να μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς, ακόμη πιο αποφασιστικούς. Ας είναι η φετινή νέα σχολική χρονιά η αφετηρία να ονειρευτούμε και να πλάσουμε έναν πιο όμορφο κόσμο, για μας και τα παιδιά μας», τονίζει σε μήνυμά της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και το ξεκίνημα των μαθημάτων για μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, η κ.Καραλαριώτου υπογραμμίζει την ανάγκη να εργαστούμε όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φορείς, προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλοϋποστήριξης και της εμπιστοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων τονίζει την ανάγκη να ληφθεί ειδική μέριμνα τόσο για τη μοριοδότηση των μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών και του Δήμου Λαρισαίων, όσο και για τη λειτουργία των ολιγομελών σχολικών τμημάτων στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» διπλά, από την πανδημία και τον σεισμό - «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που με τόσο θάρρος  αντιμετώπισαν τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες», σημειώνει η κ. Καραλαριώτου.

«Είναι απόλυτα φυσικό, η περιπέτεια της πανδημίας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή και την ανθρωπιά μας, να μας δημιουργεί ανησυχίες και αγωνία για την επόμενη μέρα, για το αύριο, για το μέλλον. Με τη βοήθεια της γνώσης και της επιστήμης, όμως, ξέρουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο.

Είναι στο χέρι μας να ξεκινήσουμε αυτό το “ταξίδι” προς τη γνώση, την εμπειρία και τη δημιουργικότητα με χαμόγελο και αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι όποιες δυσκολίες κι αν συναντήσουμε, όσες περιπέτειες κι αν περάσουμε, όσα εμπόδια κι αν χρειαστεί να υπερκεράσουμε, θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε στον “προορισμό” μας, μα πάνω απ’ όλα θα τα καταφέρουμε μαζί. 

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και “μπράβο” στους εκπαιδευτικούς, για την τεράστια προσφορά και το έργο τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Να ευχηθούμε καλή δύναμη και κουράγιο και στους γονείς για τον αγώνα που δίνουν σε καθημερινή βάση. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλες και όλους», καταλήγει η κ.Καραλαριώτου στο μήνυμά της.