Ελέγχους και συστάσεις για την αντιμετώπιση της ελεύθερης κατασκήνωσης πραγματοποίησε μικτό συνεργείο του Δήμου Αγιάς και του Α.Τ. Αγιάς σε παραθαλάσσιες περιοχές από την παραλία της Πλατιάς Άμμου ως την Ακτή Ρακοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν βεβαιώθηκαν  παραβάσεις και δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για παράνομη εγκατάσταση σκηνών, τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. 

Στον επόμενο έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρχει ανοχή όσον αφορά την ελεύθερη κατασκήνωση καθώς τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας επιβάλλεται να είναι αυξημένα για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Αγιάς. 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ελεύθερη κατασκήνωση (άρθρο 10 του Ν 392/1976)απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση και η εγκατάσταση σκηνών και τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση, παραλίες, κοινόχρηστους χώρους κτλ. και επιτρέπεται μόνο εντός κάμπινγκ. Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τριών  (3) μηνών ή χρηματικό πρόστιμο τριακοσίων ευρώ (300 €) κατά άτομο ή και με τις δυο ποινές.