«Στην τελική ευθεία μπαίνει η απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου 867 Γ απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο μετά από πολύχρονες προσπάθειες…» ανέφερε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες ομόφωνα, την πρώτη αποζημίωση εξώδικου συμβιβασμού για το οικοδομικό τετράγωνο 867 Γ, που ανοίγει τον δρόμο για την απαλλοτρίωση των ακινήτων απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Η αποζημίωση στο συγκεκριμένο ακίνητο ανέρχεται στα 260.000 ευρώ, με τη σημερινή αντικειμενική του αξία να αγγίζει τις 262.000 ευρώ.

«Αυτή η απόφαση στέλνει ένα μήνυμα, ότι αυτή η υπόθεση δε γυρίζει πίσω…» υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης.

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή» τόνισε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ντ. Διαμάντος σημειώνοντας πως «τα χρήματα των αποζημιώσεων είναι εξασφαλισμένα και δεσμευμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο υπάρχουν 13 συνιδιοκτησίες.

«Την κατεδάφιση των ακινήτων του Ο.Τ. 867 Γ τη συζητάμε χρόνια τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εύχομαι να μπορέσει να ξεκολλήσει επιτέλους αυτή η διαδικασία ώστε η πόλη να καταφέρει να προχωρήσει στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαίου Θεάτρου…» δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου.

Το θέμα ενέκριναν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Λ.Ε. Kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου εφημερίδα Ελευθερία)